Ny film: SeaFun testar ön Sir Bani Yas

Solbadande tjejer på Sir Bani Yas. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Om ni läste det här inlägget om när MSC Cruises släppte nyheten att de skulle öppna en ny ö-destination på sina Dubai-kryssningar så har ni kanske också drömt om de vita, palmkantade paradisstränderna på bilden sedan dess?

MSC Beach Experience

I december fick vi möjlighet att prova både rutten och gå iland och uppleva ”MSC Beach Experience” på Sir Bani Yas, cirka 20 mil västerut från Abu Dhabi. Rederiet har en egen del av ön där gästerna tas iland med tender och sedan kan sola, bada, beställa dryck från barer med sitt seapass (Kryssnings-ID/hyttnyckel) och även äta en grillbuffé (hamburgare med tillbehör, maten ingår) som dukas upp vid lunchtid.

Det finns en lekpark föredömligt skuggad, toaletter (flera och alla var fräscha) samt möjlighet att hyra olika saker för vattenlek/sport men även vattenpipor. Fartygets spa flyttar också iland sin verksamhet med cabanas där man kan få utomhusmassage i en lugn del av stranden.

Rätt förväntningar

Jag ville gå iland på den allra första kryssningsomgången den 3/12 men det sa rederiet nej till. Förståeligt då allt inte är inkört eller på plats i början. Det var också tur att vi inte var med på den andra omgången, då hade det blåst så mycket att landstigningen ställdes in. Oj vad jag hade varit besviken, men samtidigt – bra av rederiet att värna om gästernas säkerhet.

Vår kryssning med MSC Fantasia avgick den 17/12 från Dubai och då gick allt planenligt; vi hade en trevlig dag iland på Sir Bani Yas. Det ser dock inte ut som på bilderna (dataanimerade skisser, vilket nog inte alla tänker på) vilket kan vara bra att veta så att man har rätt förväntningar när man åker hit.

Eftersom det är gott om snäckor (även krossade sådana) är sanden ganska vass varför badskor är att rekommendera. Och apropå snäckorna. De är fantastiskt fina, men de får inte lämna ön. Till äldste sonens besvikelse. 🙂 Vi lekte dock med dem och gjorde fina mönster på stranden…

Sammanfattningsvis. Om man ser fram emot en slapp sol- och baddag iland och ser vår film först kommer man ha både rätt förväntningar och förhoppningsvis en toppendag på ön!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier