Göteborg-Fredrikshamn med Stena Jutlandica

_MG_9483_1
Isac får en kram av Nicke Nyfiken ombord på Stena Jutlandica. Foto: Heidi Rovén.

När vi åkte till Danmark för några veckor sedan, bland annat för att upptäcka och bo på vattenlandet tillika Scandic Hotellet The Reef i Fredrikshamn, tog vi oss över med Stena Lines färja Stena Jutlandica. Jepp, samma fartyg som bara några timmar efter vår återfärd kolliderade med en tankbåt och fick ett stort hål i sidan!

Jag tror inte detta är Stena Lines mest moderna eller utrustade fartyg (andra har både spa och shower ombord) men det är den som går mellan Göteborg och Fredrikshamn. Nu tar det ju bara ett par timmar så att inte underhållningen står i fokus är inte hela världen. Man hinner äta något, shoppa lite, se sig omkring och kanske sitta ner för att spela spel eller läsa en bok en stund.

_MG_9490_1
Bordershop på Stena Jutlandica. Foto: Heidi Rovén.

Deras shop var inte så stor men välförsedd. När det gäller maten så åt vi bara enkel mat; köttbullar med mos på ditresan och en räksmörgås på hemresan. Priserna var hyfsade men köttbullarna var ingen höjdare. Mer i kategorin ”bukfyllnad” som man brukar säga. Nåja, portionen var rejäl och bullarna slank ner.

För barnen ordnades en tipspromenad runt fartyget. Det fanns även ett lekrum men det var ytterst torftigt utrustat. En passage med spelautomater för äldre fanns också och för några tior kunde man vara med på fiskdamm.

_MG_9477_1

Stena Lines maskot är Nicke Nyfiken och han dök också upp och hälsade på alla barn, på soldäck. Vi tog oss dit med en hiss och höll nästan på att blåsa bort bokstavligen, så efter ett par snabba bilder flydde vi in igen. Som tur var påverkade inte blåsten fartygets stabilitet, jag är känslig men upplevde ingen sjögång alls.

I det stora hela kom vi ju från A till B vilket väl är hela (enda) poängen med denna färd. Vill man ha med bilen – vilket ju är smart om man har mycket bagage, vill slippa hyra bil och kunna ta sig runt i Nordjylland – ja då är detta en bra tur.

Fartyget har varit inne på reparation efter olyckan och återgår i trafik från och med imorgon. Första turen avgår från Göteborg kl 12.15.

En kommentar på “Göteborg-Fredrikshamn med Stena Jutlandica

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier