Holland America Lines 48-timmars regel

_MG_0353_low

Ibland får jag frågor om hygienen ombord. Min uppfattning är att det på de flesta fartyg är renare än på vilket hotell eller restaurang som helst, ja till och med hemma!

Överallt ser man någon som putsar och fejjar, hytten städas två gånger per dag och överallt (särskilt vid ankomst efter en dag iland eller vid ingångarna till restaurangerna ombord) står pumpställ med desinficerande alcogel att smörja händerna med.

Före jul kryssade vi med Holland America Lines fartyg Westerdam, från Fort Lauderdale ut i den karibiska övärlden. En sak som jag då la märke till ombord som jag aldrig sett förut var deras 48-timmars regel i buffetrestaurangen.

Regeln innebar att de första två dygnen ombord fick inte gästerna servera sig själva från buffén. Först tyckte jag det var lite jobbigt och märkligt, man fick peka på allt man ville ha till någon som stod bredvid med plasthandskar och hjälpte till, men sedan ändrade jag mig. Vilken omsorg! Det var ju för vår skull, oss gäster, som de var extra försiktiga och gjorde så.

Antagligen resonerade de som så, att om någon förde med sig smitta ombord minskade risken betydligt att de förde smittan vidare om gästen inte ens vidrörde slevar, griptänger och glasluckor.

Under hela vår resa, 16 dagar totalt, med två kryssningar på raken och otaliga byten av flyg, taxi, fartyg samt möten med människor i en rad olika hamnar och ombord – fick ingen av oss minsta lilla förkylning ens en gång. Så att stanna hemma för oro av att bli sjuk är inte befogat. Rederierna prioriterar hygienen och att bli smittad av något kan man lika gärna bli hemma på bussen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier