Hotelltest: El Cid, Mallorca

El Cid är ett fyrstjärnigt hotell i området Ca’n Pastilla strax utanför Palma på Mallorca. Läget är oslagbart – både som övernattningshotell när man ändå vill passa på att njuta, och för en lite längre vistelse. Det ligger bara 10 minuter från flygplatsen och precis vid stranden.

El Cid är ett adults only-hotell, och passar för par, vänner och sportintresserade. Hotellet rymmer både ett surfcenter och en cykeluthyrning i bottenvåningen och nu pratar vi inte Kronan för att trampa runt längs strandpromenaden (även om de säkert kan tillgodose det behovet också) utan avancerade sportcyklar. 🙂

Vi hade ett jättefint rum allra högst upp med stor balkong och underbar havsutsikt. Själva rummet var ljust och fräscht, likaså badrummet där det ingick en påse med lite produkter. En liten kyl fanns också.

Pooler, gym och strand

Det första vi gjorde när vi landat i rummet efter vår utflykt tillsammans med Jessika från My Way Mallorca, var att gå ner till poolområdet och stranden. Jag badade till och med vilket kändes lite exotiskt för att vara november, men havet var fortfarande skönt!

När jag fick frågan av en thailändsk tjej som passerade om jag ville ha massage, nappade jag även om det var lite märkligt att få det på stranden. Hon lurade mig lite på tiden och tjatade lite om att jag skulle ha längre massage (och betala mer) men det var ändå okej och jag behövde det. 🙂

Utöver den maffiga poolen på framsidan där vi också passade på att njuta ett tag, har hotellet en fin inomhuspool samt ytterligare en pool på baksidan. Där finns även små trädgårdsodlingar och en tennisbana.

Hotellet är alltså större än vid första anblick, och vi hade faktiskt lätt kunnat missa hela baksidan och inomhuspoolen om vi inte tagit oss tiden att se oss omkring.

I bottenvåningen ligger ett litet gym, bastu (som var stängd) och massagerum. Priser eller vad man kunde boka för slags massagebehandlingar framgick tyvärr inte, kanske hade de paus på grund av lågsäsong (eller covid).

Trevlig service, bra pris

Praktiskt var också att det mitt emot hotellet låg en liten minibutik med drycker, snacks, solglasögon och sådant.

I närområdet finns flera restauranger men hotellet har också egen bar och restaurang där vi åt både en buffémiddag som var generös och prisvärd samt frukost morgonen efter.

Personalen var trevlig och hjälpsam och detta är ett hotell jag absolut kan tänka mig att åka tillbaka till! Dubbelrum finns för strax under tusenlappen, frukostbuffé cirka 70 kronor.  

2 kommentarer på “Hotelltest: El Cid, Mallorca

  1. Wow, dit vill jag åka. Gillar närheten till flygplatsen och omgivningarna. Ser fantastiskt ut. Kanske jag något år lyckas övertala mannen att åka utomlands med mig. Han gillar nämligen inte att flyga.

    1. Då har jag ett bra tips! Nu vet jag i och för sig inte var i Sverige ni bor, men om ni kan tänka er att testa en kryssning så går det att kryssa från Stockholm i sommar (också, förra sommaren hade ju Royal Caribbean kryssningar från Stockholm). I sommar kommer MSC Cruises att ha två fartyg här uppe. 🙂 Du kan läsa mer om det här: https://seafun.se/rederi/msc-cruises/msc-cruises-lanserar-kryssningar-fran-stockholm-sommaren-2023/ Så slipper mannen flyga. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier