I Aftonbladet idag: mitt stora ”flytande” julmatstest!

I dagens Aftonbladet kan alla intresserade läsa mitt stora test av julmaten på Östersjön! Så tacksam att jag fått fortsatt förtroende för dessa roliga uppdrag, där jag kan kombinera mina intressen kryssningar och mat. 🙂

Jag har bedömt och skrivit om ”de flytande julborden” nu i flera år för olika tidningar och inte minst  här på Seafun. Det är faktiskt ganska kul att se hur de olika rederierna utvecklar sin produkt under åren – eller inte alls.

Birka började exempelvis ta tag i hela matfrågan med sitt koncept ”svenska smaker” för att sedan juletid gå över till ”Vintersmak” med en hel julinramning som heter duga!

Tre rederier – tre julbord

Viking Line har de senaste två åren samarbetat med Svenska Kocklandslaget som i veckan dessutom gick och vann hela världsmästerskapen i matlagning; Culinary World Cup. Behöver jag tillägga att samarbetet gett resultat? 😉

Så har vi Silja Line som i alla fall på Galaxy väljer att gå den mer nedtonade vägen. Inte så mycket pynt och en buffé som har inslag av jul men inte gå ”all in”. Däremot har de sitt Galajul-koncept med glittrig julshow och svenska toppartister (vilket i och för sig Viking Line också har).

Ut och köp och läs gärna artikeln om ni är nyfikna på exakt vad jag gett respektive rederi för betyg i julmat, julshopping, julpyntning och underhållning. Hoppas den ska ge bra vägledning var ni hittar den julstämning som passar er bäst!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier