På plats i Port Canaveral där vi överlämnade våra stora väskor till hamnpersonalen. Foto: K. Scheiderbauer.

När vi lämnat vårt hotell i Orlando och tagit en Uber till Port Canaveral började vi som vanligt med att överlämna bagaget till hamnpersonalen.

Innan man går in i terminalen och checkar in, visar man upp bokningspapper med hyttnummer som antecknas på varje väska. Nästa gång vi skulle återse bagaget var ombord – förhoppningsvis förr och inte senare.

För att vara på den säkra sidan hade jag lagt över några saker vi kunde tänkas behöva i handbagaget. Är vädret fint är det till exempel toppen att ha badkläder tillgängliga så att man kan slänga sig i en pool direkt. Ett tips att ta efter. 🙂

Ombordstigningsprocedurens konst

När vi anlände verkade allt som ett enda kaos. Det var det förstås inte, men ni vet hur det är med det som är okänt, man är mer benägen att vara välvilligt inställd till det man känner till. Ny hamn, nytt rederi och massvis med folk. Hur många timmar skulle vi behöva köa undrade vi uppgivet?

Det var inte mycket att göra, vi ställde oss sist i kön. Bara ett ögonblick senare såg jag en herre i gul väst gå förbi och ropa något. Jag skärpte hörseln för att höra vad han sa. Det visade sig att han eftersökte passagerare med en viss ankomsttid – nämligen vår!

När du anländer till Port Canaveral – håll utkik efter denna skylt och ställ dig i rätt kö! Foto: K. Scheiderbauer

När man gör en online-check in hemifrån, vilket man ofta blir uppmanad att göra, får man ange tiden man förväntas anlända till fartyget. Nu sökte herren i gul väst dem med tiden vi angett.

Jag sprang efter och vi fick kliva ur kön och visade till en ny, mycket kortare kö! Toppen! Men lätt att missa.

Ett tips är alltså att spana efter skyltar med Early arrivals och Late arrivals – eller kanske fråga var den ska stå som kommer On-time

Carnivals proffsiga personal

Söt dam i terminalen.

Papper visades igen liksom pass, det fanns knappt några diskar och såg rent visuellt ganska rörigt ut. Vår incheckning skötets dock av en mycket proffsig och trevlig Carnival-representant som fick mig att känna mig välkomnad och i goda händer.

En uppgift saknades i vår check in och efter att ha ordnat upp det i guest relations fick vi äntligen komma ombord.

Damen vi talade med där hade också ansträngt sig lite extra med tanke på att det var december och snart jul. Rudolfs röda näsa och renhorn hade hon på sig vilket jag tyckte var roligt. 🙂

När vi kom ombord var vår hytt inte färdigstädat så det första vi gjorde var att som vanligt åka direkt till bufférestaurangen för att äta lunch.

Väl där var vi inte ensamma, det kändes som om ALLA 4000 som skulle åka på kryssningen var där samtidigt och köerna var långa. Att äta det man var sugen på var överkurs, vi åt det vi fick tag på med minst köande. Det fick vara gott nog denna dag 1.

En öl och ett par desserter senare var alla glada och ready to go!

Öl till de stora och glass till de små (nåja, de stora åt nog allt lite glass också…)!

Eftermiddagen ägnades åt att upptäcka vårt flytande hem för den kommande veckan, fartyget Carnival Breeze. Vädret var fint så vi passade på att mest hänga ute på däck. Bland annat testade jag och Isac höghöjdsbanan som var riktigt bra.

Carnival Breeze imponerade med sitt aktivitetsutbud trots att fartyget är från 2012.

Dag ett när fartyget lägger ut är det också alltid Sail-away-party på däck, eller i alla fall någon form av glad stämning och event med musik och puls. Självklart hade även Carnival det, rederiet med hashtags som #funships och #choosefun!

Musiken pumpade, folk var glad och dansade på däck. Äntligen var vi ombord och vår kryssning och en veckas njutning kunde börja!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier