Punkt ett efter incheckning = maaaat!

_MG_3344_1
Garden Café buffet på Norwegian Getaway. Foto: Heidi Rovén.

Proceduren när vi klarat av vår incheckning på ett kryssningsfartyg är densamma varje gång. Man satsar på att vara där till 12, blir lite sen, får eventuellt köa vid incheckningen (ibland är det dock raka spåret igenom) och innan man hittat sin hytt och lagt av sig lite saker så har klockan hunnit bli två! Alltså är vi ofta vrålhungriga och kastar oss mot första bästa matställe, vilket inte sällan blir buffén ombord. Dels för att det går snabbt att få sin mat där och dels för att det ofta är det enda som är öppet vid lunchtid på incheckningsdagen.

Precis samma scenario skedde när vi i vintras gick ombord på Norwegian Cruise Lines fartyg Norwegian Getaway i Miami, en kryssning som jag ju i förra blogginlägget lovade att berätta mer om. Eftersom det är ett nytt fartyg är förstås allt superfräscht. Inredningen är modern och snygg och det är layoutat så att man sitter utmed fönster mot havet och har buffédiskarna inåt fartyget.

Servitörer går hela tiden runt och plockar disk och tar upp dryckesbeställningar. Vatten, både ”vanligt” och smaksatta varianter finns att ta gratis på buffén liksom kaffe och te, men vill man ha en öl, läsk eller ett glas vin till så beställer man det.

_MG_3347_1

Självklart kunde vi inte låta bli att avsluta med lite dessert 🙂 . Det finns alltid mycket att välja på, inklusive glass som går hem hos två av tre av familjens medlemmar 😉 .

Avslutningsvis tog vi en runda på däck. Bland annat passerade vi barnpoolen som är generöst dekorerad och färgglad med pirattema och figurer från Nickelodeon-serien Spongebob (svampbob fyrkant). Jättekul tyckte sonen Isac, 5 år!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier