Indiska veckor på Silja Serenade

Befinner mig i skrivande stund ute på Östersjön på fartyget Silja Serenade någonstans mellan Stockholm och Helsingfors. Radion spelar indisk bollywood-musik på full volym, Tallink Silja har nämligen indiska veckor ombord med indisk mat, underhållning, musik mm.

Väl i Helsingfors går taxin till Vanda strax utanför där jag ska checka in på hotellet som ligger i anslutning till Jumbo Center. Och sen ska jag göra mitt bästa för att uppleva det splittnya spa och wellness-centret Flamingo på längden och höjden, tvären och bredden! Det invigs nämligen imorgon och vi är 1000 särskilt inbjudna som ska se till att det görs ordentligt . Men i skrivande stund är jag som sagt ombord på Silja Serenade. Det absolut första jag gjorde när jag kom ombord var att bege mig till Bellamare; spa- och relaxavdelningen, där jag hade en behandlingstid som väntade på mig.

IMG_0975_1
Relax-/spaavdelningen Bellamare på Silja Serenade. Foto: Heidi Rovén.

Tallink Siljas relaxavdelningar är inte helt konsekventa. Bellamare på Silja Serenade drivs av Hera salonger, vars behandlingar man även hittar på Tallink-fartygen, och i Tallinn på Tallink Spa & Conference Hotell. Mestadels används det franska märket Sothys och menyn är utförlig (något bantad på fartygen men lång på hotellet). På Bellamare ombord på Silja Symphony däremot, där hittar man Ole Henriksens behandlingar. Hera har dessutom två olika prislistor för fartygen som går mellan Sverige och Finland respektive de som går mellan Sverige och Estland (de senare är betydligt billigare). En massage till havs om du kryssar med Tallink Silja kostar alltså inte alltid lika mycket (eller lite).

Till min behandling, en kroppspeeling med ingefära. Inget är så inne just nu som ingefära, och har varit ganska länge. På en nattklubbsinvigning i Stockholm serverades champagne med ingefära. Te med citron och ingefära är också populärt för att inte tala om mat med ingefära, eller choklad.

I taxfree-shopen på Silja Serenade hittade jag faktiskt en mörk choklad jag skrivit om förut; New Tree – som har en variant de kallar Sexy med just ingefära – en oväntat lyckad kombination! Och i helgen mixade min skicklige pojkvän (som är grym som bartender) en fantastisk drink helt på känsla och infall – och vad hade han i? Just det – ingefära.

I alla fall. Min skrubb var av den mildare sorten vilket passade mig perfekt. När den stelnade övergick den krämiga konsistensen som först smordes ut lätt på huden till att få gummikaraktär. Då kunde den gnuggas/rullas av i små korvar. Och med följde alla gamla hudceller antar jag! Hyn är i alla fall heeelt len nu.

Jag passade också på att bada både i den eucalyptusdoftande ångbastun, i den äkta finska saunan, att relaxa med havsutsikt, njuta av lite frukt och en avkopplande stund. Med tanke på att jag jobbade hela helgen så var det preciiis vad jag behövde!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier