Isabelle, en bedagad skönhet

Isabelle redo i hamnen att ta emot oss.
Isabelle redo i hamnen att ta emot oss.

Isabelle tillhörde tidigare Viking Line men köptes av Tallink Silja 2013 och döptes då om från Isabella till Isabelle. Det Viking-röda skrovet fick hon dock behålla.

Den som är väl bevandrad i Östersjö-rederiernas repertoarer känner också igen Vikings Lines tidigare koncept tapas & wine på däck 7.

Enda fartygsvalet Stockholm – Riga

Isabelle är ingen ny skuta precis (byggd 1989), och jag kan inte sticka under stol med att det märks. Jag kan inte påstå att det vore ett fartyg jag skulle nöjeskryssa med precis. Däremot är det mig veterligen det enda val man har om man vill ta sig havsvägen mellan Stockholm och Riga eller vice versa. Så ur Tallink Siljas perspektiv var det förstås ett kanonsmart drag att köpa Isabelle och sätta henne på denna rutt. De har ju ingen konkurrens!

Deluxe-hytt på Tallink Silja-fartyget Isabelle.
Deluxe-hytt på Tallink Silja-fartyget Isabelle.

När vi anlände till hamnen i Riga fick vi rulla på direkt vilket var ett stort plus. Vår deluxe-hytt hade sina skavda hörn och sängen gav oss ryggvärk så det hette duga. På plussidan kan nämnas att hytten var rymlig, i övrigt bekväm och bjöd på både en generös fruktkorg samt välfylld minibar.

Deluxe-hytten ur annan vinkel.
Deluxe-hytten ur annan vinkel.

Möbleringen bestod av en dubbelsäng, separat stol, ”skrivbord”, pall vid sminkspegel, avhängningsyta, tv och rosa (!) badrum med dusch. Här fanns även korg med produkter som tandkräm, tandborste, rakhyvel och Tallink Siljas ”Allover-showergel/schampo” (som jag inte använder eftersom jag tycker den luktar för manligt).

Mer om övriga faciliteter i kommande inlägg.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier