Julavslutning med tvär vändning

Gabriella i Tegelvikshamnen, Stadsgården i Stockholm. Foto: Heidi Rovén.

Vi på Seafun vistas aldrig långt eller länge från ett fartyg eller havet! I fredags var det dags att gå ombord igen, om så än för bara några timmar, på Viking Lines Helsingfors-fartyg Gabriella. Anledningen var att rederiet bjöd in till julavslutning. Faktum är att i en annan hamn en bit bort (Värtahamnen) pågick ett simultant firande hos Silja Line dit vi också var inbjudna och där jag förstod att Måns Zelmerlöv hade uppträtt, men vi hann inte besöka båda tyvärr.

Ni som följer oss på instagram fick se lite från ombordstigningen och minglet innan den fantastiska jullunchen med delar från det vinnande julbordet (jag gav dem högsta betyg på maten i min artikel för Aftonbladet som kan läsas för PLUS-medlemmar på AB’s hemsida).

Dignande julbord med mingel

På plats fanns utöver Viking Lines chefer och representanter, även Svenska Kocklandslagets ledare Fredrik Andersson som jag fick mig en pratstund med om maten igen.

Till bords hade jag trevligt med representanter från Kerstin Florian vars produkter finns ombord på Viking Cinderellas spa, men jag pratade också med Yvonne Ryding som också var på plats (och vars produkter säljs ombord) samt Ewa Goos som är Sverigechef för märket Babor…

Eftersom vi även har en spasajt, Spabanken, ligger kroppsvård oss varmt om hjärtat, dessutom har ju alla kryssningsfartyg spa ombord vilket gör att det passar extra bra!

Mörkt och ljust

På hemväg tog julstämningen en lite tråkigare vändning då jag fick veta att en person blivit skottskadad ombord på Viking-fartyget Grace, tydligen i en hytt. Riktigt tråkigt och hemskt, och underligt att de kunde komma ombord med ett vapen (och varför någon faktiskt har med vapen ombord…).

Världen är full av såväl ljusa som mörka krafter, det är så det är. Vi sänder en tanke till alla som kanske inte har fullt den ljusa julstämning man skulle önska och ber om ett ljust och fint kommande år för alla där ute – så väl kryssare, fartygsinvolverade och världen i stort!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier