Kryssningsdestinationer i öst

Bastu Silja Festival
Bastu Silja Festival

Idag har jag varit på lunch ombord på Silja Festival med anledning av att fartyget satts på den nya linjen Stockholm – Riga. Det är rykande färskt, fartyget har bara hunnit göra två turer än på denna sträcka. Det är det starka intresset för Riga som destination som gör att Tallink Silja nu gör denna satsning, vilket inte minst är intressant ur spasyfte!

Jag har tidigare besökt både Kolonna spa och Taka spa, två bra dagspa i Riga. Kolonna håller inte samma höga klass som Taka, men har också mer plånboksvänliga priser. Taka är genomtänkt rakt igenom. Litet men mycket fint och med hög klass. Min erfarenhet av terapeutnivån på Kolonna är dock mycket god.

För den som vill stanna och upptäcka Rigas spautbud har Tallink Silja olika hotellpaket, läs mer på deras hemsida. Kan också rekommendera att fortsätta till den närliggande badorten Jurmala strax utanför Riga. Där finns bland annat de två stora spahotellen Baltic Beach och Jurmala Spa.

Baltic Beach var det några år sedan nu som jag besökte men jag minns att utbudet imponerade med flera våningar och rum efter rum utrustat med apparater och terapeuter. Jurmala besökte jag för bara ett par månader sedan. Förutom att det även här finns mängder av spännande behandlingar att prova tyckte jag att badavdelningen hade ett par starka plus. Det fanns gott om olika pooler och bastur med varierande temperaturer, och även en saltsauna där man själv kunde ta en näve grovsalt att smörja in sig med och låta verka i värmen. Salt är renande och i grov form blir det även en effektiv skrubb. Men se upp om du har småsår eller nyrakade ben – då svider det så det heter duga!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier