Kryssningsknepet; Chablis Premier Cru för 69 kr/glas!

Hm…min aperol spritz var god, men hädanefter ska jag först fråga vilket vin de serverar på glas! Foto: Anna Lycke. 

Kryssningsknep, någon som är intresserad? Jag älskar sådant, särskilt om det finns pengar att tjäna, jag menar – vem gillar inte en bra deal? 😉 Detta gäller vin…

När jag senast kryssade med Birka (i helgen på deras SkiCruise) startade jag och min väninna vår kryssning med vår egen lilla after work uppe på Terrassen däck 10. 🙂

”Ett glas vitt, tack”

Jag tänkte först beställa ett glas vitt vin men sedan såg jag killen före mig betala för en vackert ljusröd Aperol Spritz och ändrade mig – en sådan ville jag också ha! Min väninna bestämde sig däremot för just ett glas vitt men innan hon skulle beställa tipsade jag viskande; ”fråga först vad de serverar så du inte får något trist skräpvin!”

Min tveksamhet över kvaliteten bottnade sig nämligen i priset; 69 kr per glas – hur bra vin får man för det? När en restaurang eller bar serverar ”husets” brukar det ju inte alltid vara det mest exklusiva direkt utan ett enklare som kanske kostar per flaska vad man får betala per glas…

När vi frågade bartendern vad de serverade för vitt på glas svarade hon med att visa de två flaskor man kunde välja på. Det ena minns jag inte men det min väninna valde minns jag: en Chablis, premier cru dessutom! Jag blev förbluffad och anade att det nog var ett kap.

Dyrt vin till lågt pris

Mycket riktigt. Senare i taxfreen hittar vi just det vinet hon blivit serverad; Domaine Long Depaquit Chablis Premier Cru för 239 kronor flaskan! Samma vin serveras också i restaurang Compagniet för 385 kronor flaskan eller på glas för 113 kronor.

Hur kan det nu vara såhär? Gjorde de ett misstag uppe på Terrassen? Nix. Men min väninna gjorde ett kap. Bartendern berättade nämligen att när de haft vinprovning i den intilliggande vinbaren så går öppnade flaskor till Terrassens bar där resterande innehåll säljs på glas. Smart för alla!

Ett tips alltså till dig som också njuter av att dricka och prova goda viner men gärna till låga priser; gå till Terrassen! Hädanefter kommer jag knappast beställa drinkar där, i alla fall inte utan att först ha frågat vad för vin som för tillfället säljs på glas. 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier