Lansering av pepparkaksfartyget M/S SeaFun!

Kryssningsfartyget Seafun av pepparkaka med hallonbåtar som livbåtar! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Min man har många talanger och en av dem är att han är en hejare på att bygga pepparkakshus! Han har byggt ett varje år tror jag sedan vi träffades för 16 år sedan nu. Ett år stod han och skar ut delar till ett hus med kniv på fri hand i den utkavlade degen. Allt passade perfekt. Vilket ögonmått!

Ett annat år byggde han vår Rolls Royce i pepparkaka, perfekt skalenlig med utgångspunkt från Kung Oscars runda pepparkakor som fick bli bilens hjul!

Ett pepparkaksfartyg, vilken utmaning

I år fick han för sig att han skulle bygga ett kryssningsfartyg i pepparkaka. Vansinne tyckte jag, men hur svårt kan det vara skrattade han.

Säkert blev han inspirerad av den bild jag lagt upp på Viking Lines pepparkaksfartyg…”Fin, men de har ju inte ens byggt en kommandobrygga!” sa han med glimten i ögat…

En dag skred han och äldste sonen till verket. ”Jag fick börja med att damma av mina gamla kunskaper om tredimensionell geometri när jag skulle räkna ut vinklarna”, förklarade min man Kristofer.

Hm, hur var det nu man räknade… 
Isac tog på sig sin kockrock och satte igång att kavla. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Färdigt! Nu är det ”bara” att sätta ihop det!

Resultatet blev ett fantastiskt fint pepparkaksfartyg, tycker i alla fall jag! (Kolla särskilt vinklarna i fören och den perfekta passformen!).

Längst fram i fören syns vår logotype i kristyr. ”Sea” på den ena sidan…
..och ”Fun” på den andra sidan. Foto: K. Scheiderbauer.

Med detta inlägg vill vi passa på att önska er alla trogna och nytillkomna läsare därute en riktigt god jul! Kryssa lugnt och hoppas ni får en fridfull helg.

Vad vi ska göra under julen avslöjar jag imorgon. Men inte ska vi stanna på landbacken i alla fall! 😉

2 kommentarer på “Lansering av pepparkaksfartyget M/S SeaFun!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier