Här kommer en utlovade fortsättningen om Isabelle, Tallink Siljas fartyg på Stockholm-Riga-rutten. I förra inlägget berättade jag kort om fartygets bakgrund och tidigare ägo samt hytten i hade.
För barnen fanns både lekrum och bollhav plus att dansgolvet intill caféet hade förvandlats till ett lekcenter med kuddar, småbilar, ponnyhage och fotbollsspel.
Lekledare underhöll också (dansmooves till låtar som Gangnam Style). Lekrummet hade mest saker för mindre barn, men i brist på annat kan även en femåring roa sig en stund plus att de stora saccosäckar att slänga sig på framför en tv som visade tecknad film.
Det som var mest positivt var att fartyget hade hela fem matställen; café, tapas & wine-bar, buffé-restaurang, restaurangen Chef’s Kitchen samt à la carte-restaurangen The Dining Room.
När vi började bli sugna valde vi att gå till den öppna tapas-serveringen på däck 7. Här var miljön trevlig, av någon anledning var det het folktomt och priserna var väldigt bra samt att utbudet såg tilltalande ut.
Det fanns både söta och salta tapas och man kunde välja en, tre eller fem stycken. Så här såg priserna ut:
1 tapas 3 euro/28 kronor
3 tapas 7 euro/65 kronor
5 tapas 9,50 euro/88 kronor
I utbudet fanns till exempel korvar, fyllda tacoskal, friterade krabbrullar, räkröra på baguette, minipajer med mera. På den söta avdelningen hade de dukat upp med princesstårtbitar, jordgubbsdesserter, chokladbitar med mera. Läckert!