Lekrum med Lego på MSC Armonia

_MG_4631_1
Lekrummet på MSC Armonia för ”Sailors”, det vill säga barn 3-6 år. Foto: Heidi Rovén.

Som vi tidigare nämnt här på SeaFun så har MSC Cruises startat ett samarbete med Lego. MSC Armonia, som vi nyligen kryssade med, är först ut med specialdesignade lekrum med Lego.

Olika åldrar har olika klubbar och lekrum, självklart med lekledare/barnpassare som underhåller barnen medan föräldrarna är på utflykt, tränar eller äter middag. Gruppen Sailors är mellan 3-6 år, Juniors är för 7-11-åringar, även tonåringarna har sitt ”häng”.

_MG_4641_1

Även så små barn som 1-3 år kan tas om hand, så länge föräldrarna förser personalen med nappflaska/välling/mat som de ska ha.

Blöjor kan bytas om föräldrarna godkänner detta (skriftligen). Spjälsängar finns för de minsta som behöver ta en tupplur, för lite äldre barn tar de fram madrasser och filtar. I rummet för ”baby care” tillhandahåller de också leksaker från Chicco som barnen kan leka med.

_MG_4908_1

En maskot, legofigur, gör även ett par framträdanden under kryssningen. Alla dagar har eget tema, som pirat eller med rederiets andra maskot Doremi. Öppettiderna i lekrummen är generösa.

För åldersgruppen 3- 6 år (kallade ”sailors”) gällde 9-23.00 varje dag förutom på ankomst och avresedagen. Det kostar inget att lämna barnen på klubben men mellan kl. 23-02 utgår en avgift.

Happy Diners är ytterligare en service för familjer där man kan beställa att barnen hämtas upp vid middagsbordet i restaurangen när de ätit färdigt (till exempel efter en halvtimme). Lekledarna kommer då dit och hämtar upp barnet/-n som följer med till lekrummet.

_MG_4663_1

Där kan de leka och ha kul istället för att behöva sitta still på en stol i timmar och vänta på sina föräldrar som kanske vill njuta av en femrätters måltid. Första gången jag hör om denna service som jag tyckte var riktigt bra (även om jag gissar att den fungerar bäst om barnet har ett syskon eller en kompis med sig). Happy Diners kostar heller inget extra!

Barn som deltar i MSC Cruises barnklubbsprogram på MSC Armonia får en egen tygkasse med pyssel, en liten ask med Duplo-leksaker, en gummibåt, piratscarf att ha på huvudet med mera.

På denna resa var inte vår son med så vi har inte testat konceptet själva men mitt intryck var att det var väldigt välordnat, trevligt och generöst på alla sätt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier