Litauen vill göra sig mer kända

A 11167

Igår blev jag inbjuden till att laga brasiliansk mat på Silja Symphony med gästkocken Heloisa Bacellar, ett event som ägde rum idag. Tyvärr kunde jag inte eftersom jag sitter på tåget på väg hem från ett annat uppdrag, men jag kompenserar det på fredag istället.

Då bär det av till hamnkvarteren igen; denna gång ska jag till Frihamnen för att gå ombord på Tallink Siljas fartyg M/S Romantika under ett par timmar.

Anledningen är en presentation av Litauen där ambassadören Eitvydas Bajarunas först säger några välkomnande ord innan turistmyndigheten ska berätta om vad landet har att bjuda på i reseupplevelser för sina besökare.  Efteråt bjuds det på lite lokala matspecialitéer.

ts_ships_romantika_001_rietz

Även om flygmöjligheterna till Litauen ökar förespråkar vi här på SeaFun förstås att man ska ta sig dit sjövägen :-). Inte minst är det smidigt för att man då kan ha med sig bilen för att enkelt kunna resa runt och upptäcka olika platser när man kommer fram.

Med Tallink Silja tar man just Romantika, eller Isabelle, till Riga och kör sedan mot exempelvis Vilnius, Litauens huvudstad. Man kan också ta sig vidare med buss.

I Litauen har jag bland annat besökt kurorten Druskininkai vilket var väldigt spännande. Jag skulle gärna åka till Litauen igen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier