Med M/S Galaxy mot Åbo!

Silja Line , Galaxy

Ikväll rullar vi ombord på Tallink Siljas fartyg Galaxy och kryssar över till Finland och Åbo! Vårt slutmål är Nådendal strax utanför, en mysig och idyllisk sommarstad känd för framförallt tre saker; här har Finlands president sitt sommarresidens Gullranda, här ligger familjeparken Muminvärlden och här finns också femstjärniga Spahotell Nådendal eller som det heter på finska Naantali Spa.

Hotellet har flera gånger utsetts till en av världens bästa spaanläggningar och har ett stort utbud av moderna behandlingar. Badavdelningen har generösa ytor och här har jag bland annat prövat en ultraljudspeeling som jag minns som både effektiv och avkopplande.

Förra gången vi bodde på Spahotell Nådendal hade vi en av lyxsviterna på den lyxyacht som låg förankrad intill huvudhotellet; Sunborn Princess. Yachten är nu flyttad till London.

Men, vår första hotellnatt i flytande form blir som sagt på fartyget Galaxy, byggd 2006 för 2800 passagerare. Nyligen genomgick Galaxy en ombyggnad och uppfräschning vilken vi nu är nyfikna på att se. Jag vet att det bland annat ska finnas en ”Fashion Street”…det bådar gott!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier