ncl-getaway-cagneys3

Vi kom tillbaka från vår utflykt till Atlantis bara en kvart före det att fartyget skulle gå. Tre kvart senare skulle vi vara på restaurang Cagneys, en mycket populär restaurang ombord som är specialiserad på kött. Det var med andra ord bråttom!

ncl-getaway-cagneys2

Boka om gick inte, det var fullbokade så vi skyndade oss och hann – med andan i halsen. Sonen var superhungrig och vi var törstiga, men hur trevligt det än är ombord på Norwegian Getaway kan man inte på stå att effektivitet är deras starka sida. Inte heller alltid att snappa upp kundens önskemål…

Jag förstår att det måste vara svårt med alla dessa olika nationaliteter som alla vill ha det på sitt sätt enligt sin kultur. Men trots att vi inte är blyga att förklara hur vi vill ha det blir det ofta tokigt. Som när vi bad om att inte få förrätterna innan vi sippat klart på våra cocktails, och istället inte fick drinkarna heller eftersom de uppfattat det tvärtom och inväntade förrätterna innan de tog fram dem…

Till slut hade alla fått mat och dryck och sonen somnade i sin stol med en kudde som stöd. Lugnet la sig och vi kunde börja ägna oss åt att njuta, för njuter gör man verkligen av maten på Cagneys! Denna restaurang i steakhouse-stil är många snäpp bättre än de redan bra restaurangerna som ingår för alla. Cagneys är en så kallad specialrestaurang och det kostar 30 USD att äta där per person (näst dyrast av alla specialrestauranger på Norwegian Getaway, dyrast är Ocean blue).

ncl-getaway-cagneys1

Vår läckra meny började med beef short rib confit med olika såser och små miniburgare av -kött. Vi fortsatte med file mignon med grönpepparsås och Cagney fries (pommes frites smaksatta med vit tryffelolja och parmesan) och hummer med linguine och en underbar sås. Till avslutning njöt provade vi brownie med chokladglass och knäckbräck samt Oreo-cheesecake (jättelik, hade kunnat mätta en hel familj! Vilket den också gjorde 🙂 ).

Vi kan varmt rekommendera ett besök på Cagneys, maten är fantastisk, riktig to-die-for-nivå och stämningen trevlig! Och även om fokus ligger på kött finns både fisk och skaldjur på menyn också.

2 kommentarer på “Middag på Cagneys

 1. Härligt! Vi är vana kryssningsresenärer och gör vår första kryssning med ett NCL fartyg i maj -15 (från Venedig, ombord på Norwegian Jade). Har hört om deras Freestyle koncept, vilket skall bli spännande. Jag har redan (5-6 veckor innan avresan) bokat bord för oss i Cagneys (en restaurang som finns på alla av NCL’s fartyg). Ser fram emot det. Det är dessutom min födelsedag den dagen 🙂
  * Kan du/ni även speciellt rekommendera ytterligare någon annan (betal)restaurang ombord på NCL’s fartyg?
  * Är det så – generellt sett – att maten som serveras i restauranterna ombord som är inkluderade i kryssningspriset, är av sämre kvalitet och ges med sämre service än i special-/betalrestaurangerna? (Tyckte minnas att någon skrev det i ett reportage jag läste någon annanstans).

  1. Hej Dag!
   Kul att du hittat in på Seafun och att ni är på väg ut för att kryssa! Och inte minst; grattis i förskott eftersom du dessutom fyller år ombord :-).
   Till mina svar på dina frågor:
   Jag kan rekommendera både Moderno (brasiliansk churrasceria) och Teppaniyaki (japanskt koncept där kocken tillagar allt på ett väldigt underhållande sätt på en stekhäll framför en). Dessa två är toppen! Nu vet ju inte jag om de gör det lika bra på Jade som det har varit på de andra NCL-fartyg som jag har varit på och testat, men kan inte tänka mig att det ska vara sämre.
   När det gäller din andra fråga tycker jag absolut inte att servicen är sämre på något sätt; man får jättebra service överallt ombord. Inte heller skulle jag uttrycka det som att kvaliteten på maten är sämre på de restauranger som ingår (NCL har bra kvalité genomgående) – däremot kan det vara snäppet BÄTTRE på betalrestaurangerna, om du förstår skillnaden ;-)? Framförallt är ju tanken att det ska vara en lite annorlunda/extra upplevelse, inte bara matmässigt.
   Lycka till och hoppas ni får en fin kryssning!
   Mvh Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier