regent-seven-seas-voyager-prime7-1

Ombord på Seven Seas Voyager finns fyra restauranger; huvud-à la carte-restaurangen Compass Rose, buffén La Veranda (som kvällstid blir den italienska Sette Mari med ”halvbuffé-koncept”), grillrestaurangen Prime 7 och den franska restaurangen Signatures.

För att vara säker på att få bord på de restauranger man vill äta på bör man boka, men egentligen är det inget krav. Man får äta där man vill när man vill (om man är beredd att vänta några minuter om det inte finns ett bord ledigt direkt).

regent-seven-seas-voyager-prime7-2

Inga restauranger kostar extra hos Regent Seven Seas Cruises; alla ingår i kryssningen, precis som dryck till maten. Ofta finns ett rött och ett vitt rekommenderat för kvällen men sommeliern kan föreslå andra till den som önskar, och därutöver finns en hel vinlista med betal-alternativ.

Första kvällen åt vi på Sette Mari. Efter att vi bestämt oss för och beställt våra varmrätter kunde vi ta för oss av en generös, lyxig och matig salladsbuffé. ”Salladerna” inkluderade även sådant som bläckfiskcarpaccio (suveränt god), jätteräkor, rökt lax, fina små grönsaksskapelser som en kronärtsskocksbakelse, antipasti i olika former som salami och prosciutto och mycket annat läckert. Även efterrätterna serverades på buffén men servitören erbjöd sig att hämta om vi ville. Bra service!

I övrigt var vi nöjda men inte överimponerade… kanske har vi blivit för bortskämda och kräsna? 🙂 Pastan var för al dente (okokt) och mitt kött lite smaklöst. Men tja, det var ändå bra. Mest gillade jag förrätterna och dessertbordet :-). Där fick jag tag i en fantastisk, tät chokladkaka av den helt mjölfria typen med nöt-nougatkräm i mitten. Så mäktig att inte ens jag fick i mig hela biten :-).

regent-seven-seas-voyager-prime7-3

På Prime 7, grillrestaurangen, åt vi igår. Mysig, ombonad och med lyxig känsla! Här fick vi först in varsin wagyu-slider, en miniburgare som inte var av denna värld! Heeeelt otroligt fin. Wow. Följande rätter var också suveräna; Kristofer fick visserligen inte sitt kött tillagat enligt önskemål (det kom rare – rått och kallt – istället för medium rare) men det gick att åtgärda.

Återigen var efterrätterna to die for; jag valde både bär och en key lime pie medan Kristofer mixade två (”den fast byt ut chokladglassen mot den där andra istället”). Plus för deras flexibilitet! Vår asiatiska lilla servitris var ju bara för rolig också; liksom hennes obetalbara kommentar som kom helt spontant: ”Åh jag har aldrig sett en gäst äta upp hela den där efterrätten förut.” Fel gäst hade nog blivit förolämpad, vi bara skrattade! 🙂

Ikväll skulle vi ätit på Compass Rose men än så länge är det lite gungigt så jag föredrar att vi äter i hytten, i alla fall våra förrätter, sedan får vi se. Alltså får vi en anledning att testa deras room service… Imorgon är vi inbokade på deras franska restaurang Signatures.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier