baroness_heidi

Smycken och juveler är en stor del av en Karibienkryssning, oavsett om man är intresserad av det eller inte. Ombord hålls ofta särskilda föredrag om olika ädelstenar, vad som är bäst att köpa iland och var man ska köpa det. Shoppinggatorna på de tre största taxfree-destinationerna San Juan/Puerto Rico, Philipsburg/St Maarten och Charlotte Amalie/St Thomas är kantade av tjusiga juvelbutiker och ombord på kryssningsfartyget finns alltid minst en smyckesbutik.

Det är också ofta på en Karibienkryssning det oväntade händer; man finner sig plötsligt stå och förhandla om ett smycke man inte alls hade planerat att köpa (jag har slösat bort timtals av värdefull soltid i de där luftkonditionerade butikerna), man deltar i olika dragningar – och vinner! (när vi kryssade med Oasis of the Seas i mars vann vi ett par guldörhängen med pärlor och diamanter värda cirka 4000 kronor!) eller så har man plötsligt ett halsband runt halsen värt ungefär lika mycket som en Stockholmsvilla hemma i Svedala.

Det senare fick jag uppleva igår. Märket Sophia Fiori, okänt hemma men välkänt i Karibien och ett märke som ofta syns på röda mattan i Hollywood, har just på denna kryssning som vi nu befinner oss på tagit ombord ett alldeles utsökt smycke. Det är ett diamanthalsband med vitguld och rubiner som kostar en miljon US-dollar, alltså cirka 6,7 miljoner kronor! Diamanterna väger totalt 90 carat och jag kände mig verkligen som en kändis när jag bar det, eller en celebrity för det är ju så rederiet vi nu kryssar med heter: Celebrity Cruises och deras nyaste fartyg Reflection. Den som köper halsbandet kommer också få äran att döpa det. Ryktet säger att det finns en köpare som planerar att slå till i mars…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier