MSC Meraviglia i La Spezia, shopping och showtime

Riomaggiore, när vi var där 2019 (på en kryssning med MSC Seaview).

När vi för några kryssningar sedan började förstå hur nära det var till Cinque Terre från La Spezia började vi verkligen att gilla detta kryssningsstopp. Denna gång hade jag sett fram emot att få besöka fler av de fem byarna; Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore.

På grund av att jag var tvungen att jobba, vi åt långlunch i à la carte-restaurangen ombord och att vädret svajjade lite stack klockan dock iväg och det blev för sent för att vi skulle hinna göra någon utflykt. Lite trist, men Cinque terre ligger kvar. Med lite tur är vi snart där igen. 🙂

I La Spezia måste man åka en buss i hamnen till en terminal som man måste gå igenom. Bussen är gratis och det är inte långt men förmodligen får inga fotgängare vistas i hamnområdet (så är ju bestämmelserna ibland, även i Sverige).

Siesta – just det ja

Det blev en lugn shoppingpromenad i La Spezia istället, med betoning på lugn eftersom det visade sig att vi kom av mitt i siestan. Ah, hur kunde vi glömma de sydeuropeiska vanorna! Vi fick shoppa i de butiker som var öppna så länge vilket gjorde att jag kom över lite busbilliga kläder plus att vi tog en fikapaus.

Kön ringlade lång utanför fartyget när vi kom tillbaka, som tur var gick det fort framåt. Inte var vi hungriga heller, vi hade ju både fikat och fått i oss lunch, så istället tog vi det lugnt och njöt av fartygets olika utrymmen.

Märkesväskor för halva priset

Resten av eftermiddagen ägnade vi åt att fota och filma fartygets olika aktiviteter innan det var dags för show och mer shopping. Mitt i Galleria promenade ligger nämligen ett utrymme kallat Plaza Meraviglia där de flera gånger under kryssningen dukade upp bord med varor de hade erbjudande på.

Denna gång var det handväskor som reades ut till halva priset och alla kvinnor var som tokiga! Självklart hittade även jag en som fick följa med hem. 😉 Eller – det var just det som den inte gjorde, men det måste jag ta i ett annat inlägg – vårt bagage kom nämligen bort när vi gick av efter kryssningen! Vi fick flyga hem utan våra väskor (som tur är har de i skrivande stund precis hittat hem igen).

Showtime

Den här kvällen blev det riktig showtime! Efter en pampig ”dome show” på promenadgatans LED-tak – en riktig snackis då den var ny och lika maffig nu – såg vi också en rock show i teatern. Showen var nog min favorit på hela kryssningen, mycket dans och bra sång.

Temat var rock men jag tyckte nog det var väldigt poppigt, ”snäll rock” om man säger så – lite äldre stuk som de flesta av oss ”vuxna” känner igen. 😉 När gitarristen började köra solo och spelade Pink Floyd…ah det fick mig nästan att rysa så bra var det!

Ett tips när man vill se en show oavsett vilken är att man måste boka plats, sedan scannar de ens seapass när man går in. Detta för att sprida ut alla på bästa sätt. Man kan boka sina platser i närmaste interaktiva skärm ombord, det är bara att blippa sitt personliga kort (seapass) där och välja dag och klockslag.  

Du som inte följer Seafuns kanaler än hittar dem här: InstagramFacebookYouTube.
Om du vill kan du också läsa mer om MSC Meraviglia här på Seafun.se.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier