Njut av choklad i alla former till havs

Flotta presentförpackningar på Jean-Philippe Maury chokladcafé. Foto: Heidi Rovén.

Jag törs påstå att det finns långt fler som älskar choklad än de som inte gör det. Många av oss sätter gärna choklad i främsta ledet av sötsaker vi föredrar om vi får välja. Det sägs till och med att 70 procent av alla kvinnor föredrar choklad framför sex…

Jag är definitivt en av dem som kallar mig chocoholic av rang, särskilt om chokladen är av det finare slaget och kvalar in bland toppskiktet av söta delikatesser. Tur då att denna typ av njutningar inte sällan går att finna till havs!

Jean-Philippe Maury Chocolaterie

MSC Cruises nyaste fartyg MSC Bellissima (och även på systerfartyget MSC Meraviglia) har man satsat på ett exklusivt chokladcafé på promenaden mitt i fartyget. Rederiet har valt att samarbeta med Jean-Philippe Maury som även fått namnge caféet. Han är en fransk prisbelönt konditor specialiserad på choklad.

Jean-Philippe Maury är konditorn bakom chokladcafét på MSC Bellissima. Pressbild.

Jean-Philippe Maury Chocolaterie, butik och café, ligger öppet mot promenaden och det är därför farligt lätt att dras in, ”bara för en titt”… väl inne finns det mycket att frestas av! Bakom en glasmonter snurrar en chokladkonstellation med MSC-logotypen, bakom ytterligare en inglasad disk sker tillverkning av praliner och annat mitt framför ögonen på gästerna. Jättespännande att titta på!

Det finns också en hel disk med macaroons i olika smaker att välja på. Här säljs även chokladpraliner över disk för den som kanske vill köpa med sig en present eller njutningfullt minne hem.

Välj, peka, njut, svälj… 😉 Foto: Heidi Rovén.
Att njuta av såväl med öga som med gom. Foto: Heidi Rovén.

Varm choklad len som sammet

Längst in ligger cafédelen. Här kan man beställa allt från en vanlig kaffe till varm choklad gjord på finaste chokladen. Även champagne.

Inte helt lätt att välja med detta utbud! Foto: Heidi Rovén.
Även kaffet bryggs intill perfektion… Foto. Heidi Rovén.

Eftersom jag provade en kopp av deras varma choklad kan jag intyga att den var mer än gudomlig. Faktiskt den absolut godaste varma chokladen jag druckit i hela mitt liv! (Sedan att det var så mäktigt så att det kändes som att en hel chokladask var nersmält och att jag var mätt resten av dagen är en annan historia!)

Klart godaste koppen med varm choklad jag druckit i hela mitt liv! Foto: Heidi Rovén.

Pralinerna provade jag också. De finns i en mängd smaker, både vanlig och mer ovanliga. De senare är mest spännande att testa, och eftersom jag var på den exklusiva invigningen där allt var fritt att prova så hade jag förmånen att bara kunna peka och testa… Just därför kan jag också säga att även dessa var en direktbiljett till smakernas paradis!

Svårt att säga vad som var godast, men chokladpralinerna var nog ändå mina favoriter! Foto: Heidi Rovén.

Gillar du choklad och njuter av verklig kvalitet kan jag rekommendera ett besök hit. Varje pralin kostar 1,5 euro och – om jag inte minns helt galet – låg en kopp varm choklad på 3,99 euro.

Fler tips på chokladsatsningar till havs

Men, det är inte bara MSC Cruises som förstått att är det någon gång man vill unna sig livets största njutningar (dit choklad definitivt hör) så är det på sin kryssningssemester.

Princess Cruises har dedikerade ”chocolate journeys” där chokladen går som en röd tråd genom hela kryssningsupplevelsen från frestande chokladalternativ redan på frukostbuffén till chokladdesserter efter middagen (även i de restauranger som ingår i kryssningsbiljetten) till choklad- och vinprovningar och spabehandlingar.

Chokladskapelse av chocolatier Norman Love för Princess Cruises.

Jag har tidigare skrivit om det eleganta chokladcafét på Cunard-fartyget Queen Mary 2. Här samarbetar rederiet med det välkända märket Godiva och endast denna choklad används när de bakar olika fantastiska tårtor och bakelser. Vi fick prova igenom alla (!) deras skapelser efter att vi hade turen att ha träffat fartygets konditor ombord. Vilken lycka!

Godiva-godsaker på Sir Samuel’s café, Queen Mary 2, Cunard. Foto: Heidi Rovén.

Costa Cruises har också sedan länge haft chokladbarer vilket vi såklart testade när vi kryssade med Costa Luminosa från Dubai för en massa år sedan. Då hade de en chokladfontän bakom disken och man kunde beställa olika goda saker som baristan/servitören bakom baren sedan doppade i den flytande chokladen.

Chokladfontän ombord på Costa Luminosa, foto: Kristofer Scheiderbauer.

Känner du till fler chokladcaféer eller chokladbarer till havs? Tipsa oss gärna i en kommentar här nedan!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier