Nu bär det av med Seven Seas Voyager

regent-seven-seas-voyager

Vår Regent Seven Seas-kryss med fartyget Seven Seas Voyager började i Lissabon. Efter vår övernattning på Vincci Baixa tog vi taxi till kryssningsterminalen Rocha. Vi hade inte ens klivit ur taxin innan två killar var framme redo att hjälpa till. Väsköverlämningen gick smidigt och vi blev hänvisade in i terminalbyggnaden.

regent-checkin

Efter att vi fyllt i två hälsodeklarationer (ett allmänt om snuva och mage, ett om ebola) visade vi passen och var igenom. En säkerhetskontroll senare var det bara att promenera in på fartyget. Men vad nu tänkte vi som är vana vid att man checkar in i terminalen, när ska vi få våra hyttnycklar?

När vi klivit in på fartyget och blivit hälsade med varsitt glas champagne fick vi fortsätta in i teatern och där hade de byggt upp ett par ”incheckningsstationer” med personal som satt vid varsin dator. Aha då fortstod vi; hos Regent Seven Seas checka man tydligen in ombord – i alla fall i Lissabon.

Snart hade vi våra nycklar och kunde fortsätta mot hytten, eller ursäkta – sviten – Regent Seven Seas Cruises har nämligen bara sviter ombord på sina tre fartyg (som snart blir fyra). Och vilken svit sedan… mer om den i nästa inlägg. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier