Silja Serenades nya badavdelning; traditionell och ej barnsäker

_MG_5055_3

Helgens test av nyrenoverade fartyget Silja Serenade innehöll också besök på deras badavdelning som fått behålla namnet Sunflower Oasis. De tidigare grottliknande småpoolerna hade bytts ut mot tre bubbelpooler och en mindre barnpool. Därtill finns en gemensam ångbastu samt separat dam- och herrbastu av finsk torrvariant i respektive omklädningsrum.

Färgerna är vitt och ljusblått, poolerna är byggda i nivåer som inramas av några fejkpalmer och så finns en bar samt vita sittmöbler spridda i lokalen. De lysande LED-listerna (förmodar att det är LED i alla fall) i taket ger cool effekt, särskilt i skymning och det är ljust och fräscht förstås – det är ju helt nybyggt. Dock var jag lite besviken att det var så traditionellt.

_MG_5048_1

Barnpoolen var också opraktisk; rutschkanan fungerade inget vidare och den var för trång för större barn men för farlig för små barn. Min son på snart 4 år halkade efter bara ett par ”åk” och slog sig så att tårarna sprutade. Plus för att personalen snabbt var framme med is och frågade hur det gick men det hjälper inte; poolen är korkad.

Som vanligt stötte fler barnsjukdomar till; nästa dag var hela badavdelningen stängd på grund av något vattenproblem. Kanske var det temperaturen; det hade inte varit särskilt varmt vatten i poolerna när vi hade testat dem dagen innan. Förhoppningsvis fungerar allt snart igen.

Inträdet är i alla fall överkomligt; 88 kronor för vuxna, 44 kronor för barn 6-11 år, 26 kronor för barn 1-5 år. Badtiden är begränsad till 1,5 timme.

Jag kommer förmodligen gå dit igen eftersom jag gillar både torr- och ångbastu (dock ej bubbelpool), om jag inte bor i Commodore-klass igen vill säga för där finns gratis dam- och herrbastu i anslutning till Commodore-loungen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier