Nyheter kryssningsvintern 2015/2016

_MG_0873_1
Typiska husfasader med mycket färg i San Juan, Puerto Rico. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Kryssningsvintern 2015/2016 ser minst sagt spännande ut. Inte minst för att det hänt en del på den politiska kryssningskartan men även flygfronten, vilket öppnat upp för nya möjligheter.

Många researrangörer satsar nu på Kuba, inte minst rederierna. En ny hamn byggs till exempel i Varadero. SeaFun rapporterade om detta redan i december förra året, då de tidigare frostiga relationerna USA började lättas upp tack vare att USA planerade att lyfta embargot man haft mot Kuba sedan 1960.

Kuba som kryssningsmål har rört om rejält i destinationsgrytan. Till exempel drog MSC Cruises in sin framgångsrika satsning på Kanarieöarna för att istället lägga till en rutt från just Kuba med fartyget MSC Opera. En annan nyhet är att Puerto Rico seglat upp som en attraktiv utgångshamn för kryssningar i Karibien.

San Juan, Puerto Rico
San Juan, Puerto Rico. Foto: Ted Lindholm för Ving.

Hamnen är på intet sätt ny som avgångshamn men för svenskar har det tidigare varit för dyrt och krångligt att ta sig hit i jämförelse med att utgå från Florida, USA. Redan i april skrev flygbolaget Norwegian ut om enkelresor med direktflyg från Stockholm till San Juan, Puerto Rico från endast 1699 kronor. Resan tar cirka 9 timmar och det går även att utgå från Köpenhamn.

Ving var snabba att haka på ett samarbete. Så sent som i morse släpptes en pressrelease om att de lägger till Puerto Rico i vinterns program, liksom åtta nya kryssningar som kan kombineras med valfritt antal dagar i San Juan eller på en strand utanför staden.

De rederier man kan välja att kryssa med genom Ving från San Juan är Royal Caribbean International och Celebrity Cruises. Flera andra rederier kryssar också härifrån, exempelvis Carnival, Disney Cruise Line och Norwegian Cruise Line (inte att blanda ihop med flygbolaget Norwegian!) samt lyxrederiet SeaDream Yacht Club.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier