På Megastar bokar man lounge istället för hytt

Comfort lounge, Megastar. Foto: Heidi Rovén.

Så ett par sista ord om Megastar, Tallink Siljas fartyg som går mellan Tallinn -Helsingfors. Fartyget kan ta 2800 passagerare och har hytter, men bara 47 stycken, vilket lämnar extremt mycket utrymme över för restauranger – och lounger.

Tre olika lounger, från gratis till lyx

Eftersom färden är kort och det inte finns något direkt behov för hytter har rederiet istället satsat på lounger där passagerarna kan sitta och ta det lugnt. Det finns tre kategorier:

  • Sitting lounge har tv och förvaringsboxar. Gratis att använda.
  • Comfort Lounge är avskilt, kostar 20 euro att få tillträde till vilket läggs till vid bokningstillfället. Väl inne finns gratis kaffe (en maskin, du gör själv den variant du helst vill ha), te, läsk, godis, kakor, snacks och grönsaksplock. Mötesrum, tidningar, wi-fi, och eluttag finns också. Samt bra utsikt!
  • Business lounge bokas också i förväg och här kostar det 65 euro att komma in. Då ingår även varma och kalla rätter samt ett brett utbud av drycker, även alkoholhaltiga.

Längtar åter, redan

Vi testade Comfort Lounge som var väldigt behaglig. Det kändes lite som en flygplatslounge, förutom utsikten över havet och att vi rörde oss då. 😉

Comfort lounge, Megastar. Foto: Heidi Rovén.

Jag hade kunnat sitta med kaffe, snacks och en tidningshög i den där loungen hela resan. 🙂 Nu hade vi ju fullt upp att upptäcka alla andra delar också, men vi hann med en kvart i alla fall (ja det var faktiskt tyvärr allt).

Comfort lounge, Megastar. Foto: Heidi Rovén.

Sammanfattningsvis var vi grymt imponerade av den snygga inredningen och miljöerna på Megastar. Vi ser fram emot att åka sträckan igen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier