Pooldäck på MSC Armonia

_MG_4409_1
Pooldäck, MSC Armonia. Foto: Heidi Rovén.

Pooldäck är ett område som är viktigt för de flesta på en kryssning. Oavsett om man vill sola och bada, eller bara njuta av utsikt och fint väder, vill många spendera en hel del av sin tid här.

_MG_4701_1

MSC Armonia, som vi nyligen kryssade runt Kanarieöarna med, fanns flera pooler efter varandra med olika djup. En hade en fontän som barnen tyckte det var kul att gå under och för de mindre fanns även den nya barnpoolen Doremi Spray Park.

Fartyget förlängdes ju för bara ett knappt halvår sedan med 24 meter och då tillkom detta nya barnpoolområde där små barn tryggt kan svalka sig och leka i grunt vatten. Det finns ett litet hus med minikanor åt olika håll, olika torn som sprutar vatten samt vattenkanoner med mera.

_MG_4715_1
Vitamin Bar, MSC Armonia. Foto: K. Scheiderbauer

På pooldäck finns också dels en glassbar i ena änden, dels en vitaminbar i den andra. Medan jag skickade min man att testa glassbaren prövade jag själv den mer hälsosamma Vitamin Bar, trodde jag i alla fall.

Redan på disken gavs signaler vad det handlade om; här stod en stor korg med frukt och grönt (eller om jag ska säga orange, med tanke på morötterna). På drinkmenyn i denna specialbar fanns 12 olika alternativ med juicer, shakes och smoothies av bär, frukter och grönsaker.

Till slut bestämde jag mig för en som hette Magic Fruit Garden och som innehöll papaya, banan, ananas, jordgubb och apelsin. Den var god, om än alldeles för söt för min smak. Ett mer noggrant ögonkast på menyn avslöjade varför; den – liksom alla andra vitamindrinkar – innehöll tillsatt socker.

_MG_4764_2

Njutningar och god mat till trots, jag brukar alltid testa hälsosidan av en kryssning. Dels för att man inte bara kan ”svulla” (då varken mår man bra eller ser bra ut när man går av…), dels för att det är ett genuint intresse.

Förutom SeaFun.se driver jag även Spabanken.se där man kan läsa om hälsa, spa och träning. Så, när jag beställer en vitamindrink både tror och hoppas jag förstås att den också ska vara nyttig för mig. Är du som mig och ska testa en drink i denna bar är därför tipset att be dem utesluta sockret, det lär nog också smaka bättre.

_MG_4730_1
MSC Armonias glassbar. Foto: Kristofer Scheiderbauer

I andra änden kan man tanka mer socker fast här kändes det mer på sin plats; där ligger nämligen en glassbar med ”lösglass” i 16 olika smaker, pinnglass och färdiga strutar samt möjligheten att beställa olika glasscuper. Kristofer valde kulglass i strut med hasselnötsglass som han gav godkänt betyg, god men inte ”to-die-for”. Men så är han också en riktig glassgourmet!

Förutom att jag besökte Aurea spa och gym som jag skrev om igår, joggade jag också ute på däck. Detta är något jag alltid testar då det är skönt att kunna springa ute och få frisk luft så länge det inte gungar eller blåser för mycket.

På MSC Armonia finns ett så kallat ”power walking track” som förstås går lika bra att jogga längs, tyvärr så var det dock blockerat i ändarna så att man inte kunde springa runt-runt utan fick springa fram och tillbaka. Det gick i och för sig att ta sig över en liten ”bro” på ett ställe, vilket jag gjorde för att öka variationen (och inte störa solbadarna med att flåsande passera dem stup i kvarten).

_MG_4699_1
Foto: Kristofer Scheiderbauer

Bättre då att vara med på något av de stretch- eller träningspass som instruktörer från gymmet håller i ute på däck. Här kändes det inte som att de var lika många möjligheter eller lika ofta som hos andra rederier men det fanns i alla fall.

Njöt gjorde jag dock till fullo och tack vare glasväggar på olika ställen kunde folk hitta ”sin vrå” med lä om man tyckte att det blåste för mycket på den öppna soldäcksdelen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier