ncl-getaway-breakfast

När man kryssar med något av de mellanstora och stora kryssningsfartygen har man alltid flera alternativ att välja på till såväl frukost, lunch och middag (och alla mellanmål däremellan). På Norwegian Cruise Line är det extra bekvämt och praktiskt eftersom man varken behöver boka de restauranger som ingår, eller passa tider – det är bara att gå dit man vill äta, när man vill äta.

Denna vecka när vi kryssar med Norwegian Getaway, NCL’s nyaste fartyg, har vi både buffén Garden Café, puben O’Sheehans, utomhusgrillen Flamingo och à la carte-restaurangerna Taste och Savor att välja på till frukost, plus room service. I morse valde vi att äta på à la carte-restaurangen Taste där man får en lång meny med brett urval av juicer, frukostklassiker och lagade rätter med lite av allt.

Vår servitör berättade att de sedan tre veckor har nya rätter på frukostmenyn, rätter som testas på Norwegian Getaway först och om de gillas av gästerna sedan kommer att införas på alla flottans fartyg.

Vi som gillar nyheter gladdes åt att kunna vara med och påverka de framtida menyerna; efter att vi provat fick vi fylla i en liten enkät om vad vi tyckte. En rätt jag beställde och gillade var spenatpannkaka med rökt lax och cream cheese. Mina små justeringsråd var att banta ner de tre pannkakorna till en och istället lägga på mer lax.

Annat smarrigt vi testade var traditionella amerikanska buttermilk pancakes med jordgubbe, youghurt med honungsgranola och persika, ett par olika juicer, bakverk och…ja, vi blev väldigt mätta! 🙂

Nu gäller det att hålla igång så vi får upp aptiten inför lunchen. Måltiderna ÄR en stor och trevlig del av kryssningen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier