Reaktionerna på nyheten Viking Terrace

viking terrace
Så här ska det se ut på Viking Glorys nya takterrass som Viking Line menar är Östersjöns ”första riktiga”.

Reaktionerna var många på senaste pressreleasen från Viking Line om Viking Glory. Ni läsare valde (tyvärr) inte att kommentera här på sajten, men i de Facebook-grupper där jag la upp nyheten kunde man läsa de ibland eldiga svaren. Framförallt var det formuleringen att fartyget får ”Östersjöns första riktiga roof top terrace” som upprörde. Den menade ni att Birka redan hade (eller haft, hur man nu ser det då fartyget inte går längre och är till salu…).

Vi får reda ut detta och ska ställa frågan till Viking Line vad de menar. Kanske att det inte finns fler däck att komma upp på efter det däck där Viking Terrace ska ligga (medan det på Birka ju faktiskt fanns ett däck till att ta sig upp på; sportdäck med joggingbanan)?

Nåja. Östersjökampen och gnabbet rederierna emellan går långt tillbaka och hur det än är med den saken kan man nog lugnt konstatera att det nog i alla fall blir maffigt att sitta där en sommardag när de drar bort glastaket och låter solen flöda in.

Fler fartyg med polkaränder

Själv drog jag av någon anledning associationer till Virgin Cruises fartyg Scarlet Lady. Jag gissar att det var på grund av de rödvita inslagen. Egentligen var det lite långsökt för på Scarlet Lady blandas polkagrisränderna upp med både lila och andra färger, medan Viking Terrace strikt håller sig till de klassiska Viking Line färgerna rött och vitt.

Richard Bransons fartyg Scarlet Lady fokuserar också mycket på den röd-vita kombinationen.
Scarlet Lady (Virgin Cruises).

Jag kan förstå det röd-vita färgvalet på terrassen. Gissningsvis syns det på håll och säkert vill man att det ska matcha skrovet. Samtidigt står det i kontrast till den mer jordnära, dämpade färgsättningen invändigt. Att döma av de bilder vi sett hittills, får interiören mer svärtade toner av grönt, gråblått, gammelrosa, kamelbrunt osv. Så på ett sätt är det lite av en klasch.

Mat och dryck i fokus

En annan sak jag spontant märkte att jag automatiskt letade efter var en pool. ”Var är poolen” tänkte mitt soltörstande inre utan att ta i beaktning att det i realiteten inte är så många dagar på Östersjön med väder för det. Att den lyser med sin frånvaro har nog också att göra med att man vill fånga in badsugna gäster till fartygets spa, som vi innerligt hoppas att Viking Glory får ett – eller hur? 😉

viking terrace

Det verkar som att mat och dryck är det som står i fokus på Viking Terrace, och underhållning förmodar vi. Varje pusselbit är i alla fall spännande och nu längtar vi redan efter nästa! Vad är dina känslor så här långt om det nya fartyget från Viking Line? Lämna gärna en kommentar här på sajten!

4 kommentarer på “Reaktionerna på nyheten Viking Terrace

 1. Tycker det ser läcker ut. Härligt en varm sommardag, men hur kommer det funka en kall februaridag?

  1. Jättebra eftersom det har tak! 🙂 Retractable roof brukar det väl kallas ”ute i världen” 😉 sådant som går att både dra för och dra på, beroende på väder.

 2. Jag tycker viking terassen ser otroligt kal och tråkig ut i jämförelse med Tallinks M/s Megastar eller M/s Birka.
  Jag som annars tycker om Viking Line, tycker att Glory blir mindre och mindre imponerade. Trodde faktiskt att detta utrymme skulle bli ett året runt spa likt Birkas.

  1. Hej Albin och tack för din kommentar!
   Alla är självklart berättigade att tycka vad de vill men jag – som är lika mycket spa- som kryssningsfantast (jag driver t ex Spabanken.se) – måste få protestera lite om att Birkas vinterträdgård var ett åretrunt-spa. De hade ju ett avskilt spa, Panorama spa, och visst hade de en pool i sin vinterträdgård, men de två utrymmena var separerade. Även om jag förstår att man som gäst kanske tänkte på hela däcket som ett spaområde så var terrassen lite mer party…beach club? De hade bad men också bar och underhållning/scen/disco kvällstid. Nåja, en detalj i sammanhanget, vi förstår din andemening! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier