Rymdlika Aqua Spa i Tallinn, både för par och familjer

Tallink Spa & Conference Hotel, foto: Heidi Rovén.

Under vår triangelkryssning nyligen stannade vi en natt i Tallinn och bodde då på Tallink Spa & Conference Hotel. Hotellet ägs som namnet antyder, av rederiet Tallink. Det var många år sedan vi var där så det var bra att få en uppdatering på hur hotellet mådde. Hälsan kan vi hälsa är bara bra tack, spaavdelningen var ytterst populär och välbesökt, både av par och familjer. Det var ju påsklov!

Aqua Spa på Tallink Spa & Conference Hotel. Foto: Heidi Rovén.

Kul för barnen

Spaavdelningen heter Aqua Spa och syns genom stora glasfönster från det att man kliver in i receptionslobbyn. Vi badade två gånger, och fick köa båda gångerna. Personalen i kassan löste det dock smidigt så det gick relativt snabbt ändå.

När man är hotellgäst kostar det inget att gå in i badet, plus för det! Väl därinne finns en grund baby-/barnpool, en jättestor med fall, ström, bar i poolen, jacuzzi mm samt en sidopool som fortsätter utomhus.

Aqua Spa på Tallink Spa & Conference Hotel, foto: Heidi Rovén.

Det finns också flera bastur; torra och ångande varianter samt ett hamam. Vi varvade bastubad med pooldopp och båda barnen tyckte det var roligt. Isac ville mest hänga mamma på ryggen och leka att jag var en båt som körde än hit än dit i den stora poolen, och det fick han så klart. 🙂

Aqua Spa på Tallink Spa & Conference Hotel, foto: Heidi Rovén.

Stilen är rätt speciell; runt om sidopoolen finns romerska nakna statyer. Den stora poolen är belägen i mitten av ett gigantisk atrium vilket är väldigt maffigt. Väggarna mot receptionen och hissarna är glasade så man hela tiden kan se in, eller ut. Vissa element påminner också om framtiden eller rymden vilket jag vill minnas (från ett av mina allra första besök här) också var inredningsarkitektens tanke.

Extra babyservice

Hur bra är då detta spa för familjer med barn? Bra skulle jag vilja säga. Det finns ju flera pooler med olika djup och temperaturer. Eftersom det är fantasifullt utformat med många fall, ström och saker som händer är det spännande också för barn och det känns inte alls som ett hysh-hysh-spa vilket också gör det lämpligt för familjer.

En extra bra sak värd att nämna var servicen med babystol i dusch/omklädningsrum. För att själv komma in från badet med en bebis på armen när man vill duscha och göra sig i ordning är inte helt lätt…vad gör man av bebisen?

På något sätt lyckades jag duscha oss båda, sedan hittade jag en säker barnstol i omklädningsrummet där jag kunde sätta ner lille Theo medan jag själv klädde mig. Perfekt!

Är detta vanligt? Jag har inte sett det förut, men något för alla (barnvänliga) spahotell här hemma att ta efter.

Våra två dubbelrum

Naket på väggarna på Tallink Spa & Conference Hotel, foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vårt boende och maten då. Jo, vi hade två rum med connecting door emellan eftersom vi behövde fyra bäddar. På kvällen blev det att hämta upp mat till rummet eftersom barnen var trötta. Jag fick bra service i restaurangen, de till och med hjälpte mig upp på rummet med tallrikarna! Billigt var det också. Runt 50-lappen för en stor barnportion korv/burgare med pommes frites.

Frukostenergi och stadstur

Dagen efter njöt vi alla länge och väl av en dignande frukostbuffé. Gott med espresso, omelett, bakverk, bröd och alla vanliga frukosttillbehör plus en hel del utöver det.

Tallinn. Foto: Heidi Rovén.

Hotellet har en parkering i huset som det kostar 15 euro per dygn att stå på. Vill man stå där är det bra att förvarna, det är inte så många platser. En annan fördel är att det är nära hamnen men också gångavstånd in till stan. Vi tog en promenad under vår vistelse här och strosade omkring i mysiga Tallinn. Mer om det i nästa inlägg!

En kommentar på “Rymdlika Aqua Spa i Tallinn, både för par och familjer

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier