Så bra är Cinderellas exklusiva skaldjursfat

Restaurang Seaview på Cinderella bjuder på skön Art Noveau-stil och fin utsikt. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Sugen på att sätta lite extra guldkant på din nästa Cinderella-kryssning? Kanske har du redan tänkt på att en skaldjursplatå skulle passa bra? Då ska du läsa detta och varför du ska satsa på deras mest exklusiva variant!

Höst är skaldjurstider och den perfekta säsongen att njuta av en maffig platå. Till havs får du dem för bättre pris, dessutom inklusive vacker havsutsikt. På Cinderella kan man välja mellan tre olika skaldjursfat; med eller utan hummer/ostron, och en exklusiv variant där både och ingår plus en förrätt.

Skaldjur och havsutsikt – en bra kombo

När jag nyligen lyxkryssade med Viking Lines nöjeskryssare Cinderella passade jag på att testa deras mest exklusiva skaldjursfat. Vi fick ett fint bord alldeles vid fönstret inne i restaurang Seaview och njöt av den fina kvällen. Vi hade tur med vädret och solen sken så att vattenytan glittrade, det kunde inte blivit bättre!

De mörkgrå stenfaten gav extra känsla tyckte jag! Foto: K. Scheiderbauer.
Förrätten med tonfisksashimi och löjrom som kommer med det exklusiva skaldjursfatet. Foto: K. Scheiderbauer.

Först fick vi en förrätt bestående av tonfisksashimi och en stor klick löjrom. Den självklara drycken till var förstås champagne! Vi drack Viking Lines fina skeppschampagne Essentiel från Piper-Heidsieck, fantastisk kvalitet och som även finns till specialpris för medlemmar just nu; 299 kronor. Bara det där att ha en flaska på kylning lite elegant vilande i en isfylld hink vid sidan av bordet tycker jag känns så lyxigt… 😉

Den mest exklusiva skaldjursplatån på Cinderella är välfylld och innehåller det mesta! Foto: K. Scheiderbauer.

Sedan anlände middagens hedersgäster; skaldjuren! Oj oj oj så läckert det såg ut – och smakade! Fatet verkligen dignade av olika skaldjur och eftersom vi beställt den mest exklusiva varianten ingick både ostron och hummer. Båda höll verkligt fin kvalitet. Utöver det redan nämnda ingår bröd, såser och tjocka skivor västerbottenost också i denna platå.

Första räkan är min!

Dignande dessertbord

Efter att ha mumsat, knäckt, doppat, svalt, njutit och kämpat hade vi fått i oss räkor (både färska och rökta), ostron, hummer, havskräfta liksom vanliga kräftor, en krabbklo var och musslor av olika slag. Mängden var dock så generös (plus att vi ju ätit förrätt) att vi inte ens orkade allt!

Lyx i kubik. Vem tackar nej till en maffig hummer? Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Eftersom efterrättsmagen som bekant är en annan avslutade vi med Cinderellas generösa dessertbord. Andra Viking Line-fartyg har dem också men inte lika breda som på Cinderella. Här finns över 20 sorters desserter och bakverk att välja på och flera ostar utöver det. Att hitta sin favorit blev med andra ord inte svårt, problemet var väl snarare att vi hittade flera favoriter… 😉

Bröd, ost, bakverk, efterrätter och godis – man kan bli mätt bara på dessertbordet! Foto: Heidi Rovén.
Min mans favorit…
..och kombon choklad och kaffe är min!
Dessertbordet har sötsaker i långa rader…! Foto: Heidi Rovén.

Cinderellas skaldjursfat kostar mellan 475 kronor och 595 kronor. Att förboka den ”enklaste skaldjursplatån” (om nu en sådan kan var enkel…) på Cinderella ger bäst pris; 420 kronor. Den exklusiva varianten kostar 560 kronor vid förbokning. Dessertbordet tillkommer för 130 kronor men medlemmar har 10% rabatt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier