Seafun testar: Familjelördag på Rosella

Rosella, pressbild.

Viking Lines fartyg Rosella har börjat med en ny, familjevänlig avgång på lördagsmorgnar som kallas Familjelördag. Premiären var för en dryg månad sedan och dagsturen går mellan Kapellskär och Mariehamn på Åland.

Konceptet känns perfekt – hur många familjer är inte trötta på att hänga på olika lekland samtidigt som man vet att utan aktivitet eller en utflykt klättrar alla på väggarna hemma. Hemma hos oss spelar det ingen roll om vi vuxna vill ha sovmorgon, barnen är ändå uppe tidigt! Vi bestämde oss därför att testa turen.

Det var en gråtung morgon när vi skulle ut och kryssa med Rosella från Kapellskär. Foto: Heidi Rovén.

Brunch och Ville Viking

Tidigt i lördags hoppade vi in i bilen och körde mot Kapellskär. Efter cirka en timme var vi framme och även om det går att parkera precis utanför terminalen så hade vi bokat med bilen. Väl ombord startade upplägget med en rejäl brunch signerad Svenska Kocklandslaget.

Vi fick fönsterbord och kunde njuta av havsutsikten medan alla åt sig mätta av sina favoriter; pannkakor eller yoghurt och flingor, omelett och lax, färska croissanter eller baguette med ost och skinka.

Ett par koppar kaffe och kakor senare var vi alla redo att träffa Ville Viking! Lekarna hade redan börjat i nattklubben med musik, dans och förstås bus med Ville Viking. Alla barn fick blinkande discopinnar liksom reflexer vilket var uppskattat av våra killar.

Lille Theodor blev ansiktsmålad som en hund – Paw Patrol står högt i kurs just nu! 😉 Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Lekhörnan är inte stor men räckte för den lilla stund killarna lekte här. Foto: Heidi Rovén.
Treåringen är redan klädintresserad! Vad som helst duger inte! 🙂

En trappa upp har Rosella ett lekrum i form av en riddarborg med bollhav, lego och leksaker. Här hittade vi också en hörna med flipperspel och liknande samt ett filmrum där filmen Transylvanien 3 visades vilket vår 8-åring jublade över! Själv styrde jag stegen mot fartygets outlet. Här fanns kläder för hela familjen, accessoarer och leksaker med mera – vilket jag jublade över. 🙂

Outlet och gratis fika

Ett riktigt bra pris; inuti väskan ligger ytterligare en handväska och man betalar 789 kronor för båda! (Obs! Detta är inte reklam, bara ett vänskapligt tips!).

När vi ändå är inne på shopping vill jag nämna att taxfree-butiken var överraskande stor med ett brett utbud. Och äntligen fick jag tag i det gula väsksetet jag hade varit på jakt efter!

Personalen var också mycket kunnig och gav råd om vinerna (de har massor att välja på) och det hölls också en liten provsmakning av öl. Priserna var väldigt bra också så vi kom ut med en hel kundvagn full av prylar, det såg nog ganska roligt ut!

Gratis fika för medlemmar, tack Viking Line! Foto: Heidi Rovén.

Innan det var dags att gå av hann killarna busa lite mer på dansgolvet medan vi tog en fika – som Viking Line faktiskt bjöd på! Är du medlem har du säkert också fått reklamutskicket för Rosella. Däri finns en kupong som ger gratis kaffe och mazarin för två personer. Riktigt generöst av Viking Line! (Är du inte medlem så är det gratis och går att ansöka om på hemsidan.)

Betyg och fakta

Vi tyckte familjelördag var en jättetrevlig utflykt och precis lagom lång! Våra killar är 8 och 3 år och bäst är det nog för barn upp till 5-6 år. Vår 8-åring blev lite blyg att vara med på dansgolvet (eller så var det kanske för att de flesta var yngre på denna kryssning).

Att få en kram av Ville Viking hör till när man kryssar med Viking Line!

Självklart kan man också ta denna avgång och stanna kvar på Mariehamn, om man till exempel vill starta sin Ålands-semester med Rosellas familjevänliga tur. För den som inte har eller vill ta egen bil finns anslutningsbussar från olika orter.

För mer information om Familjelördag, se Viking Lines hemsida. Här nedan kan du också se en film som vi gjort om vår familjelördag ombord på Rosella!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier