Taxfreefynd, spanytt och planen för nästa ”Cindy-kryss”

Kolla himlen! Vädret var helt fantastiskt…

Efter bryggbesöket på Cinderella fanns ännu ett par timmar kvar av den härliga mars-kryssningen. Solen sken och medan jag fick i mig en matig och god laxsmörgås i Melody Café lät jag blicken vila på skärgården utanför och tänkte – ännu en gång – att jag måste få in en sysslolös kryss vid tillfälle där jag bara bänkar mig och ser ut över skärgården som sakta passerar (fast jo jag vet, det är ju inte den som passerar egentligen… ;-)).

Nu längtar jag efter att kunna sitta ute på däck…

Denna gång stod dock annat på programmet, som spa och att spana in taxfreen. Ett av mina personliga favoritnöjen på Östersjön är nämligen shopping! Det är alltid lika spännande att se vad de har ombord och Viking Lines inköpsavdelning har verkligen fingertoppskänsla för vad som ligger rätt i tiden både vad gäller färger, sortiment och märken.

Champagnefynd och gula vårtecken

Till exempel hann jag snappa upp att gult verkar vara en stor färg i vår men tyvärr hade det gula väsksetet från Guess (som jag hade sett innan avresa i ett reklamblad från Viking Line) inte hunnit komma in. Jag fick riktigt hålla i mig själv från att kompensations-köpa andra söta, pastelliga väskor! 😉

Annat som lockade var extrapriser på både det danska bijouterimärket Dyrberg & Kern (jag har ett halsband sedan länge som hållit sig jättefint) liksom på vissa träningsplagg från Casall. Det som hamnade i korgen var istället en stapelvara hemma hos oss….nämligen champagne! Här fyndade jag klassikern Veuve Clicquot Brut till superbra pris (269 kronor) så det gick inte att motstå.

Jag var sugen på att köpa denna också; en ”tjejig” champagne från Piper Heidsieck förpackad som ett stort läppstift!

Efter denna runda i taxfreen var det dags att styra stegen mot Cinderella Spa, som även den förnyats och uppgraderats nyligen. Dels har Cinderella avslutat samarbetet med Kerstin Florian, dels har de under torrdockningen målat om och justerat lite för att bättre stämma överens med deras nya produktmärke Babor.

Cinderella – nu ett Babor spa

Just detta ville jag gärna se och testa så efter lite kik här och där så sjönk jag ner på en härligt varm massagebänk i ett av behandlingsrummen och fick ta emot en mjuk och avslappnande massage vid namn Deep Ocean.

Deep Ocean är en massage där såväl fram- som baksida masseras med olja.

De nya behandlingsnamnen är verkligen passande för ett kryssningsspa; Sail Away, Deep Ocean, Captain’s Choice…jag ser fram emot att beta mig igenom den nya behandlingsmenyn och se vilka upplevelser som döljer sig bakom namnen.

Min fasta övertygelse är nämligen att spa inte är en kostnad utan en investering i den egna hälsan! Om man så är stel, stressad eller bara torr/ i behov av lite skönhetspiff, så mår man så enormt mycket bättre efteråt. Och då blir man både snällare mot sin omgivning och orkar prestera lite bättre på alla fronter, eller hur? 😉

Såhär glad blir man av att gå på spa! 😀

Rätta sättet att njuta är dock tvärtemot vad jag gjorde denna gång; komma sent, byta om och gå direkt till behandlingen som slutade i ungefär samma veva som spat stängde…det blev alltså ingen tid över alls för vare sig bad eller bastu. Men, jag ser det från den positiva sidan; så bra då – då har jag anledning att komma tillbaka snart igen! 🙂

Cinderella har både jacuzzi, en varm pool med undervattensmassage samt en kall pool att doppa sig i efter bastubad. Plus torr- och ångbastu!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier