Silja Land, Östersjöns största lekland

_MG_2707_1

En av nyheterna ombord på Silja Symphony som stod på programmet att testa var leklandet Silja land. Jag hade sett det men inte låtit min femåring testa det än 🙂 .

_MG_2670_1

Leklandet ligger där den tidigare spaavdelningen Bellamare låg. När vi kom dit var en städpatrull på plats vilket förstås var positivt. Snälla som de var fick vi ändå komma in så sonen hade ytorna för sig själv att busa runt på!

Det första vi fick syn på i Silja Land var en maffig glassdisk med massor av smaker och ännu fler godistoppings! ”Tyvärr” var den stängd när vi var där (puh, det var lika bra det…sicken sockerchock vi hade fått, hihi…). Det gick även att beställa kaffe, vin och öl…förmodligen med tanke på alla föräldrar som får sitta där i timmar och vänta på sina lekglada barn. En trave damtidningar fanns också.

_MG_2662_1

Tillbaka till leklandets utbud. De obligatoriska bollhaven var flera, med rutschkanor och klättermojänger.

Legohörna där man även kunde bygga direkt på väggen fanns också, liksom flera playstations, roliga figurer att sitta på, tv-skärmar som visade film (en med tecknad Muminfilm, charmigt ;-)), roliga vadderade ”hål” i väggarna att krypa upp i, ett bord med Brio-järnväg och tåg plus dockor, en dockvagn, mjuka maddrasser med mera.

_MG_2731_1

Med tanke på att man bara är ombord i 40 timmar på fartyget är det en stor satsning som visar att Silja värnar om sina barnfamiljsgäster!

Att som fem-, sex- ja till och med 10-åring och förmodligen ett par år till på det, busa omkring eller förlora sig i spelandets värld i flera timmar är nog inga som helst problem… 😉

Silja Land har även ett aktivitetsprogram för barn med bland annat teckningstävling, spaningstävling, frågesport (för barn över 10 år) och möte med sälen Harry.

Mig veterligen finns inget större på Östersjön (290 kvm) eller ett med lika bra utbud. Så för en familj med leksugna barn som ska åka på kortkryssning kan jag inte tänka mig ett bättre fartygsval än Silja Symphony!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier