Skippa resesnobbismen – våga närkryssa

Sunset view

Ibland kan jag känna att det finns en reserelaterad snobbism, eller ska vi kanske säga omvänd rasism eller okej, det var att ta i men…tja…i alla fall ovilja att anamma det lokala.

Det pratas mycket om det lokala, men det verkar inte gälla resor i samma utsträckning som mat. Ibland känns det som att det liksom inte är lika fint att älska det vi har nära.

Jag började tänka på det här igen nu när jag läste om Viking Grace senaste miljöpris. Å ena sidan märker jag av ett nytt intresse för ”Finlandskryssningar” (oavsett om de går till Finland eller inte så kallar gemene man dem det fast det egentligen är fråga om Östersjökryssningar). Många frågar mig om råd, lite generat men ändå, de vill ut på Östersjön, de börjar förstå att det finns en hel del kul att upptäcka 🙂 .

När det gäller Viking Grace så vet jag inte hur många jag hört som fnyst ”ja men hon är ju inte avsedd för den svenska marknaden”! De tänker på den tidiga avgången; 07.30 från Stockholm.

Visst, det är tidigt, för att inte tala om hur tidigt men måste gå upp för att hinna till terminalen i tid, men samtidigt – ska vi på weekend till Barcelona har vi inga problem med att gå upp kl 05 för att hinna med ”fakirflyget” runt sjutiden…

Så det är det jag menar – inse att vi har fantastiska fartyg att upptäcka även på nära håll! Viking Grace är ett sådant. Designen är av internationell klass och matkvaliteten hög. Fartyget är riktigt, riktigt flott. Och om inte det räcker; hur coolt är det inte att vi – här upp i norr – går i bräschen för miljöfrågorna när det gäller kryssningsindustrin? Viking Grace är världens mest miljövänliga kryssningsfartyg!

Har du inte varit ombord så är det bra att gratulera, du har en fin kryssningsresa framför dig! Våga ”närkryssa”!

grace mix

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier