img_6611_1
Ena halvan av huvudpoolen på TUI Discovery.

Är vädret härligt hägrar kanske sol och bad på kryssningen. Ombord på TUI Discovery finns en huvudpool på däck 9 med två bubbelpooler på vardera sida. Här finns också gott om solstolar både i skuggan, solen samt ett däck upp och i ena änden av poolen sitter en filmduk där de visar biofilmer kvällstid och destinationstips och annat dagtid.

img_6614_1
Solstol med havsutsikt.

I den stora poolen är det bara djupt i mitten (Se bild). I kanterna är det så grunt (10 cm?) att med passning kan mindre barn både sitta och plaska och bada där.

I bortre änden av poolen finns också ett avskärmat parti som är något djupare men ändå grunt; cirka 30 cm djupt.

Tyvärr var vattnet i hela den stora poolen så kallt att jag varken ville bara själv och absolut inte låta vår bebis bada där.

_mg_5259_1
Tumme upp för barnflytvästar för poollek!

En sak som dock var riktigt bra var att jag såg små barnflytvästar på däck som jag uppfattade var avsedda för poollek.

Vi bad aldrig om dem men jag tror att det bara är att säga till någon i personalen så får man låna en väst. Mycket bra och första gången jag ser detta.

En dag dök en hundfigur upp vid poolen och dansade och ställde upp på foto. Det var fartygets underhållningsteam som spexade för både stora som små med dans och musik.

img_7273_1
Thomson the dog. Foto: H. Rovén.

Denna hund heter ”Thomson the dog” och han är också en figur sammankopplad med Kids Club, barnklubben ombord, där han finns på bild på väggarna.

Kanske är han brittiska TUI’s motsvarighet till Bamse, och vem vet, på sikt när andelen skandinaver ökar på dessa TUI-kryssningar så kan det nog inte vara helt otänkbart att Bamse mönstrar på och vi får se en stark björn lufsa omkring vid poolområdet och i barnklubben…? 😉

Om vädret är sämre kan man också bada i en inomhuspool intill spaavdelningen; The Glass House. Mellan 14-17 är området bara för vuxna, då ska man passa på om man vill ha det extra lugnt. Även här finns varma bubbelpooler där det är riktigt härligt att koppla av.

img_6926_1
Jag kopplar av en stund i en av bubbelpoolerna i det inglasade inomhusområdet The Glass House. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier