Sommarkväll till havs; med Baltic Queen mot Tallinn

Baltic Queen, Foto: Tallink SIlja

Snart rullar vi ombord på Tallink Siljas fartyg M/S Baltic Queen som ska ta oss över till Tallinn, Estland! Målet är den lilla sommaridyllen Haapsalu med långa anor som kurortsstad. Den som vill läsa mer om vår veckolånga vistelse där kan gå in på min spablogg och läsa mer.

Men innan vi når fram klockan 10 på förmiddagen imorgon bitti ska vi självklart göra resan över så trevlig som möjligt! Ombord finns flera restauranger, från ryskt och gourmet till grill och buffé (där barn under 5 år äter gratis). I cafét kan man också stilla ”den lilla hungern” :-).

För oss som familj känns restaurangen Grill House lagom avslappnad. Där finns dessutom en förrätts- och efterrättsbuffé som man kan äta bara eller ihop med en varmrätt för bara 150 kronor. Jag är också nyfiken på deras koncept Black Rock Grill, som är grillat på lavasten (jag föreställer mig att man får in det till bordet att själv grilla på men jag kan ha fel). Vi får se! Jag har i alla fall ställt in mig på en tonfiskfilé medan jag tror Kristofer siktar på oxfilén!

Det är också alltid kul att passa på att shoppa till havspriser och med lite tur kan det vara sommarrea ombord. Hur som helst lär det bli en fin kväll, det ska bli skönt med lite svalkande havsluft i den här värmen!

Av en tillfällighet blir det en av de sista turerna med Östersjöns drottning till Tallinn, för tillfället i alla fall. Om två dagar byts hon nämligen ut mot M/S Romantika på rutten mellan Stockholm och Tallinn. Baltic Queen flyttas istället till linjen Helsingfors-Tallinn.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier