Taxfree-bluffen: Gucci 7000 kronor dyrare

_MG_5112_1

När vi var ombord på Silja Serenade kunde jag självklart inte motstå att botanisera lite i nya butiken Luxury med glasögon, smycken, handväskor och annat ”tjejgodis” :-). Här finns märken som Prada, Versace, Furla, Burberry, Dior, Boss, Gucci…med flera.

Jag frågade butiksbiträdet vad den mest exklusiva och dyraste varan var för något, och fick titta på ett läckert guldarmband från Gucci i 18 karat. Prislapp? 7150 euro! I kronor en sisådär 63 205! Inte helt gratis alltså så det fick bli att drömma denna gång… 😉

Väl hemma blev jag nyfiken på exakt hur mycket billigare det där armbandet är ombord egentligen, alla varor som säljs är ju ändå taxfree. Så jag frågade Gucci-butiken på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Svaret förvånade minst sagt; priset hos dem är 55 600 kronor.

Det är alltså inte billigare, utan dyrare ombord på Silja Serenade! Faktiskt hela 7605 kronor! Tänk vilken besvikelse för den som spontanköper det och tror sig göra ett kap. Nä, det här får ni ta och förklara Tallink Silja! Är det taxfree och billigare ombord eller inte?

Uppdaterat 2017-09-12: I söndags var jag ombord på Silja Symphony, som också har en sådan Luxury-butik. När jag gick in och kollade samma guldarmband visade det sig att priset sjunkit! Nu kostar det ”bara” 6435 euro, det vill säga cirka 61 380 kronor. När priset ändrats vet jag inte men det har alltså sjunkit i alla fall. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier