Uppfyllda och ouppfyllda önskningar – galanight på MSC Meraviglia

Dag 6 på vår kryssning med MSC Meraviglia var en dag till havs, den enda på vår veckolånga kryssning. Till skillnad från alla som tycker att en kryssning ska vara maxad från början till slut med stopp, tycker jag att det bara är skönt med en dag till havs. Då kan man hänga ombord utan att behöva lida av ”fomo” (fear of missing out)! 😉

Efter ännu en god à la carte-frukost, strosade vi längs promenaden där de åter dukat upp med varor. Sonen tjatade om allt från lego till MSC-logovaror och fick, ehum, ganska många av sina önskningar uppfyllda. 😉

MSC Cruises samarbetar med lego vilket märks både på shoppingen och i barnklubben.

Chokladcafé och pralintillverkning

Jag kikade även in på det tjusiga chokladcaféet; Jean Philippe Chocolate & Café. Det var som att de kände på sig att jag har träffat konditorn själv, monsieur Jean Philippe! Det tog nämligen inte lång tid innan de bjöd mig på en av de lyxiga pralinerna bara sådär. Priset för dem är annars 1,70 euro styck. Riktigt generöst och jag blev helt knäsvag – igen – av denna himmelska choklad.

Jean Philippe Maury är en prisbelönt och känd konditor och MSC Cruises är det enda rederi han samarbetar med. Jag har faktiskt träffat Jean Philippe, 2019 på MSC Grandiosas invigning, då han också befann sig ombord. Jag bad om en kort intervju och kanske hjälpte det att jag kunde slänga mig med några fraser på franska, för efteråt lät han mig skräddarsy en egen ask med praliner som tack för intervjun och mitt intresse!

På promenaden säljs även gourmetglass och crêpes från Jean Philippe. Missa inte dessa godsaker när du är ombord på ett fartyg i Meraviglia-klassen nästa gång, om inte annat så kan man stå och titta på när de skapar praliner och andra chokldkreationer.

Welcome back party

På eftermiddagen var det dags för Voyagers Club welcome back party. Vi är medlemmar i MSC Cruises medlemsklubb, Voyagers Club, men hade inte fått någon inbjudan konstigt nog. Det var ändå inga problem att slå sig ned för att vara med på eventet som inkluderade en drink och lite musikunderhållning.

Om du inte redan är medlem i denna medlemsklubb kan jag berätta att det finns fyra nivåer: classic, silver, gold och diamond. Till exempel får man 5% rabatt när man bokar en kryssning och rest med MSC Cruises tidigare. Det finns många andra fördelar också, läs om dem här.

När vi gick upp till buffén för lunch la jag märke till att de tagit fram den stora grana padana-osten som jag mindes från våra senaste MSC-kryssningar. Det var första gången jag såg den (tidigare kryssningar har vi sett den på i princip varje lunch tillsammans med charkuterier och andra ostar). Jag började fundera på om denna lilla skillnad kan ha att göra med eventuella besparingar efter den hårda pandemitiden.

En annan sak jag också saknade i buffén Marketplace var ”Pastry bonanza”. Detta tårtkalas är något vi njutit av ombord tidigare så jag frågade personalen om vi missat det eller om det skulle komma, men nix. Det var borttaget.

Gala night men utan hummer

Vad vi också saknade var hummer i sin fasta form på galakvällen som inträffadedenna dag till havs som brukligt är. Lobster night, hummer i main dining, är en kryssningsklassiker som i alla fall för oss fortfarande har sin glans. Vi ser fram emot det, men tydligen är det inget MSC Cruises har (längre?).

Vår servitris försökte med ”européer kanske inte gillar hummer”? Hon ville minnas att hummer brukar serveras i Karibien. Kanske någon som kryssat med MSC Cruises i Karibien under 2021 eller 2022 kan hjälpa oss med den här frågan: om hummer fortfarande serveras ombord (nu såhär i svallvågorna efter pandemikrisen)?

Det som fanns var en lobster bisque, hummersoppa. Den var i och för sig god, men det är ju inte samma sak som en lobster tail eller halv hummer. Middagen var ändå mycket lyckad rakt igenom, även om den kanske inte hade någon air av lyx över sig.

Här måste jag tillägga att jag är lite kluven. Å ena sidan har jag förståelse för att man får vad man betalar för. Man kan inte få samma mat på en kryssning som kostat runt 7000 kronor som en för 30 000 kr. Å andra sidan har jag fått hummer på formella kryssningskvällar där en veckokryssning inte kostat mer än 3500 kronor, så det resonemanget håller ändå inte…eller i alla fall bara delvis.

Stråla som den stjärna du är

Slutligen; en galanight ombord hos MSC Cruises är inte komplett utan en selfie i en av deras Swarovski-trappor! Vill man gnistra som en stjärna har man chansen här! 🙂 Denna fotoplats är verkligen poppis. Det var kö till alla de fyra trapporna där familjer, vänner och sällskap ville föreviga sig själva och sin kryssning. Till slut fick även vi några bilder, lite kul är det ju ändå. 😉

Vi börjar närma oss slutet av denna bloggserie om vår sommarkryssning med MSC Meraviglia. Ett inlägg har vi kvar, minst, och det är om vår dag i Palma de Mallorca. Missa inte det!

Här kan du följa Seafuns olika kanaler: InstagramFacebookYouTube. Du kan också läsa mer om MSC Meraviglia och annat om MSC Cruises här på Seafun.se.

6 kommentarer på “Uppfyllda och ouppfyllda önskningar – galanight på MSC Meraviglia

 1. När vi reste med Msc i majmånad (2 kryssningar) så var det ingen ”Välkommen tillbaka” samling…Skall bli spännande hur det är i oktober när vi åker nästa gång med MSC..?

 2. Hej! Har själv precis bokat min första kryssning med MSC. Bellissima i Yacht Club i september. Fantastiskt pris! MSC:s hemsida är inte riktigt vad den borde vara. Olika information beroende på vilket lands sida man är inne på. Min fråga är, vad gäller med munskydd ombord? Enligt svenska sidan är det krav. Enligt spanska är det en rekommendation. Ser på dina bilder att det ej verkar användas särskilt frekvent. Vilket är min förhoppning.

  1. Vi kryssade i Medelhavet och det behövdes inte mask, eller det var en rekommendation men inget krav. Dock kan reglerna vara olika mellan olika regioner. Var ska du kryssa någonstans?

   1. Hej! Valencia, Barcelona och tre stopp i Italien. Hoppa på samma regler som för er. Tack för en mycket bra och informativ sida!

    1. Roligt att du läser och har glädje av informationen! Missa inte vår Youtube-kanal också. ☺️ Valencia är jättefint!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier