MSC Meraviglia bjuder på tårtkalas

MSC Meraviglia, pressbild.

Imorgon är jag inbjuden till en fartygsvisning av MSC Cruises-fartyget MSC Meravgilia. Fartyget lägger då till i Nynäshamn men tyvärr har jag inte möjlighet att delta i visningen.

Som tur är har jag redan sett fartyget då vi ju gjorde en härlig familjekryssning med MSC Meraviglia i april i år (det finns flera inlägg om det här på sidan, bara skriv ”Meraviglia” i sökfönstret om du vill läsa mer).

Italienska delikatesser

För några dagar sedan fyllde också fartyget två år så jag tycker att ett grattis är på sin plats. Jag kan inte heller låta bli att inflika att september är en vääääldigt bra månad, samma som jag själv fyller i 😉 så GRATTIS till oss båda (om det nu inte är väldigt opassande att gratta sig själv i förväg på födelsedagen! ;-))

Pastry Bonanza – en helt galen tårt- och bakelsefest ombord på MSC Meraviglia! Foto: Heidi Rovén.

Oavsett om det är födelsedag eller inte kan den som kryssar med fartyget frossa i en fantastisk tårtbuffé en av dagarna ombord. Godsakerna dukas upp i bufférestaurangen Marketplace Buffé som vi för övrigt tyckte var riktigt bra, de hade många italienska godsaker och specialitéer, de hade till och med en egen mozzarella-fabrik ombord!

Fabriken ligger inne i bufférestaurangen och har stora fönster så att man kan kika in medan de producerar färsk mozzarella, vill minnas att de gör runt 300 kg ost om dagen!

Buffén på MSC Meraviglia mellan måltiderna; fräsch och sober miljö. Foto: Heidi Rovén
Mozzarellafabriken på MSC Meraviglia, foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vi svenskar kan ha lite aversion mot bufféer, många tycker det känns slafsigt och icke-exklusivt, men vi åt alltid bra på Marketplace Buffé. Att exempelvis unna sig en tallrik med italienska charkuterier, färsk mozzarella samt parmesan (ofta låg det hela ostar i XL-size framme att karva ur så mycket man ville) med ett glas rött vin till var underbart gott! Så i alla fall på detta fartyg gillade vi buffén skarpt.

Delikatesstallrik från buffén på MSC Meraviglia. Foto: Heidi Rovén.

Tårtkalas

Så till tårtkalaset ombord på MSC Meraviglia, deras ”Pastry Bonanza”! Jag låter bilderna tala för sig själv. 🙂 Men jag kan tala om att det inte bara var färgglatt och sött som vissa länders bakverk utan också riktigt gott…

Läckra tårtor i olika färger på MSC Meraviglias stora tårtbuffé. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Vissa tårtor hade fantasifulla chokladdekorationer, foto: Kristofer Scheiderbauer.
Frukt, choklad, vanilj, kola…alla smaker fanns! Foto: Kristofer Scheiderbauer.
En fylld eclair kanske? Foto: Heidi Rovén.
Utbudet var enormt och byttes hela tiden ut…
Bakverken var byggda både på längden och höjden. Foto: Heidi Rovén.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier