En första kryssningsrapport från Meraviglia

MSC Meraviglia
MSC Meraviglia i Valletta, Malta. Foto: Heidi Rovén.

Här kommer en första kryssningsrapport från vår förra vecka till havs! I fredags kom vi hem från Barcelona som var avgångs- och ankomsthamn för Medelhavskryssningen med MSC Meraviglia, det näst nyaste fartyget i MSC Cruises flotta. Enligt uppgifter från personalen ombord ska det vara det största som kryssar i Medelhavet just nu och det lär i alla fall vara ett av dem med sin svindlande maxkapacitet på 5714 passagerare (plus 1700 i personalen)!

Jag kände inte alls att jag ”var klar” med fartyget när jag gick av och det är väl ett bra betyg skulle jag vilja säga; tråkigt har man då definitivt inte ombord, det finns SÅ mycket att göra!

Pooler, bad och utomhuslek

När det gäller sol och bad njuter man framförallt vid den flotta huvudpoolen som är kantad av vita läckra solbäddar innanför poolkanten (utanför finns de vanliga solsängarna också). Utöver den finns en mindre pool i aktern, en stor inomhus samt flera jacuzzis på olika ställen.

Poolen på MSC Meraviglia.
Kockparad vid poolen på MSC Meraviglia. Foto: Heidi Rovén.

Yngre passagerare som inte riktigt njuter lika mycket som de vuxna av att ligga still med en bok eller att sola, kan kasta sig ut i tre stora vattenrutschkanor (två som man åker simring i och en som slutar i en stor ”tratt”!) men det finns också en minivariant för de minsta.

Vattenrutschkanor på MSC Meraviglia.
MSC Meraviglia, Polar Aquapark. Pressbild.

Intill ligger Polar Aquapark med figurer som delfiner och isbjörnar samt en lekpool med fasta vattenpistoler/kanoner man kan skjuta med plus olika fontäner och annat skoj för vattenlek under varma dagar ombord.

Polar Aquapark och höghöjdsbanan Himalayan Bridge. Foto: Heidi Rovén.

Över alltsammans går en äventyrs-/hinderbana som sonen älskade och gick många varv på. Jag testade också och även om det inte var lika högt som exempelvis Rope Course på Norwegian Escape, så svindlade det absolut när fartyget var ute till havs och man gick nära kanten med havet under!

Världens längsta LED-skärm

Inomhus finns dels promenaden som är fartygets pulsåder – här ligger restauranger, butiker, en glassbutik och en chocolatier (Jean Philippe Chocolatier & Café) samt att det ordnas events och parader. Över alltsammans lyser en lång LED-skärm, världens längsta till havs, med ständigt skiftande motiv.

LED-skärmen över promenaden ändrade ständigt utseende! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

En förmiddag var vi inbjudna hit på en cocktail med kaptenen som då höll ett litet tal, och på kvällarna spelades musik, folk dansade och små barvagnar sålde drinkar med olika teman.

Eataly, en italiensk restaurangkedja som numera även finns i Stockholm, finns också ombord hos MSC Cruises. Foto: Heidi Rovén.

Tyvärr blev det inte av att vi åt på någon av specialrestaurangerna men vi kikade runt och de såg mycket fräscha ut, och vi hann med att besöka den brittiska puben i alla fall, The Brass Anchor.

”Amusement park” på däck 16

På däck 16 finns också massor för den som vill få en adrenalinkick eller bara ha kul; det kallas till och med för Amusement park och består av en 4D-bio, F1-simulator (racing), flygsimulator som man också kunde ställa in på berg-och-dalbana), bowling med mera.

Spel, simulatorer och en massa annat finns för lekglada barn och vuxna på däck 16 på MSC Meraviglia.

Lägg därtill alla restauranger och barer, den stora teatern samt den särskilda showloungen som är specialbyggd för Cirque du Soleil – den världsberömda akrobatikgruppen som MSC Cruises samarbetar med just på MSC Meraviglia. En kväll såg vi showen, riktigt kul för hela familjen!

Showerna (det fanns flera) i ”vanliga” teatern var gratis att se, Cirque du Soleil kostade. Foto: Heidi Rovén.

En jättefin barnklubb uppdelad på olika åldrar finns också ombord samt spa, gym och joggingtrack ute på däck. Ja – vi höll oss sysselsatta minst sagt, särskilt som vi var iland på de flesta av stoppen under kryssningen (Barcelona, Marseille, Genua, Civitavecchia, Palermo, Valletta).

MSC Cruises samarbetar med Lego vilket syntes direkt vid ingången till barnklubbarna. Foto: Heidi Rovén.

Spara tusenlappar om du bokar i april

Jag kommer presentera de olika sektionerna närmre i kommande blogginlägg men för dig som går i kryssningstankar och kanske just sneglat på MSC Cruises vill jag passa på att redan nu tipsa om deras erbjudande som går ut den 30 april; vid bokning av Medelhavskryssningar som görs före detta datum får man även dryck och wifi inkluderat (gäller inte bara med fartyget MSC Meraviglia)!

Snart bär det av igen! Resväskan kommer från Epic Travelgears nya vårkollektion Water Color. Foto: K. Scheiderbauer.

Hur galet det än låter måste jag börja packa snart igen för NÄSTA kryssning som går av stapeln redan nu i veckan, men jag lovar att försöka skriva mer om MSC Meraviglia innan dess och även efter.

Ha en fin vecka!

2 kommentarer på “En första kryssningsrapport från Meraviglia

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier