”Sun & Fun” på Norwegian Escapes utomhusdäck

Norwegian Escape, foto: Kristofer Scheiderbauer.

Norwegian Escape är ett jättefartyg med 20 däck och plats för dryga 4270 personer. För att sysselsätta alla gästerna finns här massor att göra!

Många av aktiviteterna – och då har jag ändå bara nämnt ett fåtal – har jag berättat om i inlägget ”En dag till havs med Norwegian Escape”. Som exempel finns ett utbud på 25 matställen, drygt 20 barer, teater med Broadway-shower och en massa annan underhållning som duellerande pianon, komediklubb och en vinmusikal!

Roliga aktiviteter på däck

Eftersom utomhus verkligen är något i alla fall vi vill vara när vi kryssar, inte minst när vi gör det i Karibien, tänkte jag ägna detta inlägg åt aktiviteterna på däck. Norwegian Escape har nämligen väldigt mycket roligt att göra utomhus.

Vi har till och med gjort en film om däcksaktiviteterna, en film vi kallar Sun & Fun på Norwegian Escape! Se den här nedan:

Åk zipline och gå på plankan

Till de torra aktiviteterna hör Sports complex med basketplan, bocciaplan och en äventyrsbana som är den största till havs faktiskt med hela 99 hinder man ska ta sig fram längs.

Rope Course på Norwegian Escape. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Bland annat kan man här åka en zipline och ”gå på plankan” för lite piratkänsla – plankan är en stark stålbalk men jag lovar att det ändå kittlar i magen när man kliver ut på den smala balken cirka 50 meter över vattenytan (den sträcker sig dessutom utanför fartygskanten)! En minigolfbana finns också.

Olika pooler för olika åldrar

Den som vill bada kan välja mellan en pool som framförallt är dedikerad för vuxna (fram till kl 17 i alla fall) och en för barn. Båda är djupa men för de allra minsta finns också Kids Aqua Park där det bara är lite blött på marken av olika vattenleksaker och fontäner. Flera olika bubbelpooler finns också där man kan ligga och slappa med en drink i handen…så härligt!

Kids Aqua Park, Foto: Kristofer Scheiderbauer

Hela sju vattenrutschkanor

Vattenrutschkanor är verkligen i fokus på Norwegian Escape; på Kids Aqua Park finns två mindre (korta men snabba enligt vår äldste son), ytterligare två öppna och ganska snälla men längre hittar man vid sidan av barnpoolen.

Favoriten hos vår äldste son blev snabbt Aqua Racer, en bred och familjevänlig vattenrutschkana där man åker i simring medan tuben byter färg och ljus. Ett parti är dessutom helt genomskinligt så att man kan se ut.

Från bebislek till vattenrutschkanor och poolplask! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

För den som verkligen vill utmana sig finns Aqua Loop; två vattenrutschkanor med fritt fall som går parallellt. Riktigt hemskt första gången eftersom man blir instängd i en tub ståendes och får vänta tills golvet försvinner under en. Då rasar man ner i full spead i en loopformad bana innan man spolas ut många däck ner!

I Aqua Loop går det undan! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Jag åkte den här två gånger; efter det första ångestfyllda åket tyckte jag att jag var tvungen att gå raka vägen upp igen för att liksom riktigt ha gjort det! Men jag fastnade i alla fall inte som vår vän gjorde, han hade t-shirt på sig när man åkte (vilket man fick) men den gav för mycket friktion så han fastnade och blev utplockad via en lucka halvvägs!

Vem passar fartyget för?

För den som vill koppla av och slappa med en bok i en solstol finns många andra fartyg vars poolområde passar bättre, med en annan atmosfär, mer lugn och kanske till och med lyxiga cabanas utmed sidorna av poolen.

Spice H20 är en utomhusavdelning bara för vuxna med grottpool och storbildsskärm. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Norwegian Escape däremot är perfekt för den som lätt blir rastlös, vill ha fart och fläkt, röra på sig mycket eller kanske bara har barn som kräver non stop aktivitet för att vara nöjda! Så var det för oss och vi hade så kul!

Helt klart ett fartyg att längta tillbaka till. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier