Vad är det då för idé att kryssa?

Gäster som njuter av afternoon tea ombord på Queen Mary 2. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Sitter och skriver en artikel för en av landets stora tidningar. Den handlar delvis om landbaserade hotell och barnkoncept och läste då om möjligheten att få spjälsäng på rummet. ”Kan läggas till vid bokningen eller lösas direkt med hotellet. I sådana fall sker betalning på resmålet”.

Detta är bara en av en hel rad saker man inte betalar extra för på en kryssning! Man säger bara till och vips så står den där, resesängen. I alla fall när vi kryssade sist med Cunard och så har det varit alla andra gånger också när vi kryssat med barn, exempelvis med Royal Caribbean.

Jag satt också och funderade nu när vi senast kryssade och diskuterade högt med min man; vi såg flera äldre som inte gick iland på destinationerna. Kanske hade det redan varit där, men om inte; ”vad är det då för idé att kryssa”, tänkte jag högt, ”om man inte går iland” (fast jag vet svaret!).

Jag och mannen har redan bestämt att när vi är pensionärer ska vi kryssa runt hela tiden; var får man annars rummet städat flera gånger per dag, hjälp med allt man ber om, mat dygnet runt och möjligheten att åka runt i världen efter väder och humör samt bo i en klanderfritt städad och lyxig miljö som inkluderar underhållning, shower, föreläsningar och kurser?!

Det finns mycket mer att nämna också men jag måste återgå till mitt artikelskrivande. Bara ett par funderingar så här på fredagseftermiddagen! Kommentera gärna. Och trevlig helg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier