Vår dag i Åbo började med bad

_MG_7775_1
Spahotell Nådendal. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Klockan var inte ens sju på morgonen när vi rullade av Galaxy. Gäsp, vi var rejält trötta, å andra sidan hade vi verkligen hela dagen framför oss – hemfärden med Baltic Princess skulle inte gå förrän klockan 20.15 på kvällen.

Ett av målen för dagen var att göra återbesök i Muminvärlden i Nådendal strax utanför Åbo, det var sista helgen de hade öppet, men de öppnade först klockan 12. Före det hade vi därför planerat in ett annat trevligt besök, nämligen Nådendal spahotell vars spa öppnade klockan 08.

_MG_4614_1
Väljer man att släcka törsten med en turkos ”slush” får tungan samma färg som poolvattnet! Foto: K. Scheiderbauer.

Vår lilla teststrupp checkade in och begav sig till omklädningsrummen med berg av handdukar och badrockar, även i barnstorlekar! I det tjusiga duschrummet finns tillgång till två bastur, en gemensam och en separat dam/herr. När man kommer ut i badavdelningen möts man av romerskt inspirerade statyer och en gigantisk pool fylld med saltvatten. I den finns olika stationer med jetstrålar men också varma mindre pooler nedsänkta, jätteläckert.

_MG_4593_1
Det varma vattnet i de mindre poolerna är perfekt för barnen. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Framförallt är det stort, det finns ytor att bre ut sig på och det går att ta både varmt eller svalt bad, i dagsljus eller mer dämpad belysning. Barnen hittade badleksaker och var strax igång med att köra båtar, vattna oss föräldrar med dinousauriekannor, flyta med olika redskap, hoppa och plaska. Vi föräldrar turades om att ta det lugnt och koppla av medan de andra ”höll ställningarna” 🙂 .

Efter ett par avkopplande timmar var det dags att bryta upp för att bege oss till Muminvärlden. Praktiskt nog ligger parken på gångavstånd från hotellet så vi lät bilen stå och tog en promenad. Mer om vårt besök i Muminvärlden i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier