Vår promenadhytt på Silja Symphony

20160401_162029_1
Silja Symphony är precis nyrenoverad. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

I fredags tog vi en 40-timmars kryssning till Helsingfors med Silja Lines fartyg Silja Symphony! Incheckningen gick smidigt, servicen var trevlig och det var enkelt och smidigt att ta sig ombord.

20160401_162350_1
Säkerhetskontroll är nytt.

Väl ombord fick vi visa våra hyttnycklar/kort när vi klev ombord, ett nytt moment som man inte har behövt göra förut. Sedan gav vi oss direkt av mot hytten för att lasta av bagaget samt byta om för kvällen. Fartyget var väldigt fullbokat både till Helsingfors och tillbaka till Stockholm hade vi fått veta i incheckningen och just därför hade det inte funnits många olika hytter att välja på.

20160401_163130_1
Vagnen tog stopp!

Vår hytt, kategori Promenade på däck 10, var rymligare än förväntat men med smal ingång – eller om det var vår barnvagn som var bred. In gick den i alla fall inte utan fastnade i dörröppningen! Som tur var lyckades vi skruva av ett hjul så att vi kunde få in den i hytten, även om det blev ett lite bökigt moment varje gång vi skulle in och ut…

Tv hade inte hytten heller, men det gjorde ingenting för vi var ju bara i hytten för att byta om och sova. I övrigt var vi nöjda. 5-årige sonen tyckte det var spännande med våningssängar och att klättra på stege för att komma upp i överslafen :-). När det väl var sovdags ville han dock sova i den undre, och det var väl tryggast så också.

20160401_162946_1
Vår promenadhytt, nr 10803.

Namnet på hyttkategorin, Promenade, kommer av att hyttkategorin har fönster mot ”promenaden” mitt i fartyget; en lång öppen gång kantad av butiker, barer och restauranger. Alltså kunde vi se ner på människorna nedanför som strosade omkring. Det blev också sonens sätt att bedöma tiden, om det var morgon eller inte (fanns det folk betydde det att det inte var natt tyckte han 🙂 ).

Mer i nästa inlägg om vår första aktivitet och huvudsyftet med vår kryssning; premiären av Tallink Siljas nya musikalsatsning ombord; Grease!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier