Vår triangelkryssning med Tallink Silja

Tallink Siljas terminal i Stockholms hamn.

Vi är nu hemma igen efter många trevliga dagar i både Estland och Lettland. Efter att ha tankat bilen (Tips! Bensinen är billigare i Estland!) lämnade vi Tallinn och körde direkt mot Pärnu. Lite synd då Tallinn är en så trevlig stad men denna resa stod spa på programmet i både estländska badorten Pärnu samt lettiska motsvarigheten Jurmala.

Resan Tallinn – Pärnu tog cirka två timmar. Läs mer om våra badäventyr och de olika spahotellen vi bodde på och såg (Hedon, Estonia, Tervise Paradiis, Tervis Medical Spa) på min spa- och hälsosajt Spabanken.

Stockholms hamn
Vår bil på väg att rulla ombord.

Efter tre dygn rullade vi vidare (vi hade hela tiden egen bil med oss, väldigt smidigt att ha med bilen på färjan över och sedan vara fri att köra dit man vill med sin packning), nu mot Lettland och Jurmala. Samma sak här; vi körde bara igenom huvudstaden Riga trots att den också är väldigt fin och spännande.

Till Jurmala från Pärnu tar det dryga tre timmar, väldigt dryga för oss då det pågick en massa vägarbeten plus att vi gjorde en lunchpaus på vägen. Jurmala ligger bara ungefär en halvtimme utanför Riga så vill man är det här betydligt lättare att lämna det lugna strandlivet för en dag och göra sightseeing i storstan! Ett tips för shoppingglada är det stora shoppingcentret Spice på vägen mot Riga; gigantiskt, fräscht och bra utbud av butiker – både de vanliga billiga kedjorna och mer exklusiva.

Efter tre dagar även här var det dags att vända hemåt igen och avsluta vår lilla triangelkryssning. Även denna resa gjorde vi med Tallink Silja. Sträckan Riga- Stockholm trafikeras av fartyget Isabelle, mer om det i nästa inlägg.

Tallink-fartyget Isabelle.
Isabelle öppnar sitt gap för oss!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier