_MG_4522_1
Galaxy med sitt omissigenkännliga skrov med moln och djur! Foto: Heidi Rovén.

Åbo. Tanken hade funnits hela sommaren. Men ni vet hur det är ibland, särskilt sommartid. Att hitta luckan, den perfekta helgen. Plötsligt insåg jag att det var sista rycket, Muminvärlden som var ett av ställena vi ville besöka, stängde för säsongen, så det var inte mycket tid att spela på.

Vi ville åka med Tallink Siljas kvällsavgång på fredagen, men Galaxy var fullbokad stod det på nätet! Fullbokad?! ”Ja, det går bra nu” var svaret från huvudkontoret. Hm…vad göra. Men jag gav inte upp. Nästa dag tittade jag igen och plötsligt var den där  – en endaste hytt kvar på hela fartyget!

_MG_4530_1
Ena halvan av vår familyhytt, två sammankopplade hytter med dörr emellan. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

En familjehytt med plats för 4-8 personer varav minst två måste vara barn. Det passade ju oss utmärkt, fyra som vi är med två barn 🙂 . I de resterande bäddarna lyckades vi klämma in en vän med barn också så i fredags var vi en liten trupp på sex personer som begav oss iväg mot en helg i Åbo.

_MG_4524_1
Nya kryssningsterminalen i Värtahamnen. Foto: Heidi Rovén.

Vi tog med oss bilen eftersom det är så smidigt när man kommer fram. Nådendal, där Muminvärlden ligger och även Nådendal spahotell som vi också skulle till, ligger cirka 20 minuters bilfärd utanför Åbo. Vår vän med barn hade inte bil så de gick på via den splittnya terminalen. ”Svalt och luftigt!” var betyget den varma sommardagen då vi checkade in. De tog även några bilder, visst ser det fräscht ut? Lite som en flygplats.

nya tallinkterminalen
Nya kryssningsterminalen invändigt, foto: Christoph Haeberlein.

Väl ombord sammanstrålade vi i hytten där barnen genast började klättra på stegarna till överslafarna och hade kul, för så är det ju med barn att har man inte våningssäng hemma så är bara det spännande 🙂 . Äventyret börjar alltså redan på båten!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier