Vi har testat Symphony of the Seas – världens största kryssningsfartyg!

Strax före avfärd från Malaga, fartyget glänste så ny hon var! Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Idag kom jag hem från Barcelona där jag klivit av världens största kryssningsfartyg, splitt nya Symphony of the Seas! Fartyget, som blir den 25:e i Royal Caribbean Internationals flotta, visades upp på en 2-nätters kryssning från Malaga för speciellt inbjudna – varav Seafun var en.

En måste-upplevelse

Har man inte kryssat med Oasis-klassen dit detta fartyg hör (Symphony är det fjärde, de andra tre är Oasis of the Seas, Allure of the Seas och Harmony of the Seas) är det verkligen något att snabbt sätta upp på sin bucket list (listan över saker man bara måste göra i livet!).

En av alla häftiga saker med denna fartygsklass är att fartyget är öppet i mitten bak och mitt i. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Fartyget är enormt, som en flytande stad. Med två i varje hytt (vilket inte är max, många hytter tar 4 i varje men det är vanligt att man räknar hytterna som dubbelrum) finns det rum för 5500 gäster. Lägg på personalstaben och man är lätt uppe i över 8000 personer.

Vågsurfing med havet som fond. Foto: Heidi Rovén.

Jag vet vad ni tänker, trängsel och ”vart tar alla vägen” men med lika många tycken och smaker på vad man vill göra och stora ytor så sprids de flesta ut rätt bra.

Aktiviteter som räcker i veckor

För det första är Symphony of the Seas galet aktivitetsspäckat! Här finns 19 pooler (!), de tre vattenrustchkanorna som går under samlingsnamnet The Perfect Storm, vågsurfing, linbana, sportplan för basket med mera, minigolf, karusell, en jättelik barnklubbsavdelning uppdelad efter ålder och så nyheten Laser Tag – Battle for Planet Z.

Laser-spelet Battle for Planet Z verkade urkul! Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix

En annan nyhet är The Puzzle Room där man ska ta sig ut på tid med hjälp av olika ledtrådar i rummet men detta rum var inte klart. The Ultimate Abyss, som först introducerades på Harmony of the Seas, fanns också och självklart passade jag på att testa den!

The Ultimate Abyss är världens högsta rutschkana till havs; 10 däck /våningar hög!!! Jag lovar att det svindlar när man står startklar, särskilt som golvet är av glas! Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix

På eftermiddagen kan det vara skönt att ta en paus. spa och gym ligger på samma ställe och lär också det vara det största till havs. Jag var dit på inspektion och fick riktig träningslust men satsade på att lägga tiden denna gång på en massage. Rätt beslut visade det sig; jag fick en himmelsk timme med väldoftande oljor som mina stela axlar tackade mig för!

Jag väntar på min spabehandling. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix

Brett matutbud och nya koncept

Nya restaurangkoncept har fartyget också, jag såg till att vara med på en provsmakning av de olika rätterna en dag, och njöt av smarriga lobster rolls, ostron, miniburgare med friterad torskfilé och annat gott.

Lunch på Hooked, Symphony of the Seas. Foto: Heidi Rovén.

El Loco Fresh är också en ny restaurang av snabbmatsslaget. Matstället ligger ute på däck och här kan man poppa förbi för att bättra på energidepåerna mellan alla roliga däcksaktiviteter. Jag testade en wrap med kyckling och guacamole samt lite olika såser och tillbehör, plus lite nachos med en riktigt smarrig och smakrik köttfärsröra, hur gott som helst!

El Loco Fresh är en ny restaurang på Symphony of the Seas. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Middagarna åt vi dels på Jamie’s som i Jamie Oliver (vilken pasta – wow!) och huvudmatsalen main Dining Room. Båda höll väldigt hög klass men Jamie’s som är en specialrestaurang (tror de sa att de kostade 39 euro extra att äta där) var ett strå vassare.

Influencer, podd- och bloggänget som var med på lanseringen av Symphony of the seas. Foto: Heidi Rovén.

Sötsaker och spelande trappor

Har man läggning åt det söta hållet får man inte missa Sugar Beach som är en pastellsprakande godisaffär ute på The Boardwalk, de som testade sa att det var svårt att kontrollera godisbehållarna så när man vred på handtaget så rasade det ner rätt mycket ner i påsen…men gott var det! Man fick provsmaka och det gulfärgade pina colada-godiset föll mig i smaken!

Godisbutiken lockade med sött i alla regnbågens färger! Foto: Heidi Rovén.

Snett mitt emot ligger Playmakers, en ny sportbar med några spel och massor av tv-skärmar på väggarna. Här beställer man typisk snabbmat men också lite annat och tar det lugnt en stund.

Nya sportbaren Playmakers. Foto: Heidi Rovén.

Konsten var också något extra mot vad jag sett förut. Innovativ, rolig. Ta dig tid att gå på konstvandring ombord! Missa inte att ställa dig inuti den svepande väggen som spelar havsbrus eller springa i den spelande trappan. 🙂

Party och shower

Kvällsunderhållningen är också bred; musikalen Hairspray var inte igång än men kommer, Aqua Theatre har jag sett på systerfartygen och den showen är så bra att man baxnar.

Isshowen såg jag och gillade skarpt, främst för de proffsiga skridskoåkarna, därtill fanns salsaunderhållning, karaoke, Silent Party (alla bär hörlurar med självvald musik i) och en hel del annat.

Den coola isshowen imponerade – folk stod upp och applåderade! Foto: Heidi Rovén.

Med detta fartyg får man en semester man garanterat aldrig glömmer. Det finns mer att göra än man hinner med på en vecka och även om uttrycket är slitet så ja, faktiskt något för alla.

Ett par sista funderingar

Om de har Dreamworks-parad och frukost med Dreamworks-karaktärerna som Mästerkatten i Stövlar och Shrek vet jag inte, men jag antar det. Det fanns färre butiker med kläder och accessoarer, än vad jag sett på exempelvis Allure of the Seas, men desto mer logo-wear och prylar.

Hej hej…det finns många roliga ställen för en skojig semesterbild! Foto: Eliane de Thonel D’Orgeix.

En annan sak som jag reflekterade över var denna, även om Royal Caribbean har drivit sitt miljöprogram Save the waves i 20 års tid (över alla rederier i företaget, även Azamara Club Cruises och Celebrity Cruises) så märktes ytterligare steg i samma riktning; t ex var plastsugrören borta. Ville man ha ett sugrör kunde man be om det och då få ett av papper. Smart!

Vår hytt och den nya familjehytten

Jag hade en fin balkonghytt där jag särskilt gillade att garderoberna hade delats upp till varsin bredvid varje säng (som kunde säras på eller dras ihop efter behag). Mycket praktiskt. Varje hytt har även USB-uttag vilket är toppen, däremot hade vi tyvärr vattenproblem…

En morgon fick jag duscha skållhett, för att sedan mötas av iskallt vatten senare på dagen och inget alls lagom till kvällsduschen före middagen. Hm, vi får hoppas de får ordning på det där. Fler i vår korridor hade samma problem.

Den ultimata familjesviten – nyhet på Symphony of the Seas! Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix

Sedan fanns också en helt ny slags svit och det var The Ultmate Family Suite som är värt sitt eget inlägg egentligen. WOW, säger jag bara. Jag såg 6 bäddar men hörde att man ska kunna sova 8 i den. Två etage, rutschkana mellan våningarna, en hel legovägg, spel och flera tv-apparater, myshörnor i väggen, hängande stol mm mm. Som sagt – värd sitt eget inlägg.

Missa inte rabatten alla Seafun-läsare får!

Ni som tycker detta fartyg verkar spännande eller känner för att boka en annan Royal Caribbean-kryssing får inte missa erbjudandet som jag presenterade före denna kryssning, läs om det här, rabatt på Royal Caribbean-kryssningen!

Jag, lycklig och utmattad efter två dagars intensivt testande! Hej då Symphony för denna gång!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier