Victoria överraskade med bästa showen

Foto: Heidi Rovén

Nu är vi hemma igen från vår vistelse i Estland och Haapsalu. Är du nyfiken på vår vistelse kan du läsa mer på min spablogg. Hemresan gick med Tallink Siljas fartyg Victoria, byggd 2004 med plats för 2500 passagerare. Visst kan man flyga mellan Stockholm och Tallinn också, men vi tycker det är smidigt att ha med den egna bilen, både för packningen skull och för att det är så lätt att rulla av och köra ända fram när man väl är i Tallinn. Mellan Tallinn och Haapsalu är det cirka 10 mil så det tar inte mer än 1,5 timme ungefär.

Vi var i hamnen i god tid och hade tur, vi fick köra ombord nästan direkt – nära en timme före avgång! Först lämnade vi sakerna i vår hytt (deluxe igen; soffa, bord, dubbelsäng och badrum – perfekt!) innan vi gick upp på däck. Det var en strålande kväll och folk njöt av solen och lyssnade på en trubadur som spelade. I ett hörn stod en kock och grillade och det gick även att köpa snacks och förfriskningar i en kiosk.

Foto: Heidi Rovén

Med barn på resan sitter man dock aldrig still länge så snart var vi på väg till restaurangerna. Vi vuxna sneglade längtansfullt mot gourmetrestaurangen och à la carten, men stämningen signalerade att det var en buffétkväll (alla föräldrar vet vad jag menar med det! :-)).

Buffén visade sig vara väldigt fräsch och aptitlig och det var ganska lugnt ombord, så vi fick en trevlig matstund med mycket god mat. Jag satsade på fisk och skaldjur, tog lass av färska räkor och gravad lax samt snittar med skagenröra, mmm! Några bitar sushi slank också ner innan jag övergick till desserterna. Där fanns browniebitar, godis, kakor och tårtor av olika slag. Alla gick därifrån mer än mätta och belåtna!

Foto: Heidi Rovén

Efter att sonen fått leka av sig i Kids Club (konferensavdelningen som sommartid görs om till lekrum) samt bollhavet och vi vuxna fått ”shoppa av oss” i taxfreen, bestämde vi oss för att göra en snabb sväng in i Starlight Palace för att se vad de hade för show. Det var tur det, för där fick jag se en av de bästa showerna jag kanske sett på Östersjön någonsin! Och ändå var det bara kvällens ”minishow”, den stora Cabaretshowen visades först senare!

Som jag skrivit om här på SeaFun tidigare har Tallink Silja haft brasilianskt tema vilket man fortfarande kunde se spår av. Artisterna var till exempel från Brasilien. Showen bestod av akrobatisk dans, det var färg och fart, kul och passande för alla åldrar – jag gillade det verkligen.

Foto: Kristofer Scheiderbauer

När vi drog oss tillbaka till vår hytt hade vädret mulnat på. Vi fick oss ännu en show innan vi la oss; blixtar lyste upp havet och ett par moln lyste magiskt vita i natten långt i fjärran…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier