Viking Line goes Wild – mellandagsrea till havs

Igår fick vi ett ryck och stack iväg en tur till havs. Det var vid frukostbordet vi bestämde oss att göra en shoppingtur med Rosella. Vi hade fått hem information och en rad olika rabattkuponger så det kändes dumt att inte passa på, dessutom är det ganska skönt att komma ut lite efter ett par jullediga dagar hemma. Fartyget har grymt bra priser året om, och nu under deras mellandagsrea har de redan låga taxfree-priserna extra rabatter.

För det första kunde vi som Viking Club-medlemmar kryssa gratis . Till och med bussen från City Terminalen till Kapellskär var gratis. Fika med mazarin var också gratis! Och vid köp över 700 kronor i taxfreen fick vi 100 kronor ytterligare rabatt, helt galet bra! (Obs! Alla dessa rabatter kräver kuponger som skickas hem till alla medlemmar.) Vi bokade in oss online, kastade på oss kläder och drog iväg. 🙂

Rosellas ”grill & stekbord”

Det tar cirka 1 timme och en kvart från Cityterminalen till kryssningsterminalen i Kapellskär. Bussen var nästan full men stämningen på plats och ombord var ändå lugn och trevlig. Vi hade bokat in oss på den sena turen kl 14.45 och började med att äta. Denna gång hade vi bokat in oss på Rosellas grillbuffé som vi aldrig testat förut. I denna ingick tre sorters grillkött plus välkryddade kycklingben och en massa goda såser och olika tillbehör som gratinerade kronärtskockshjärtan, parmesan-zucchini-chips, potatisgratäng och en hel del annat.

Fisk fanns också samt en salladsbuffé, och köttbullar och prinskorvar som föll barnen i smaken. Alkoholfri dryck ingick (juice, läsk mm) och om man betalade 28 kronor extra (utan kostade buffén 150 kronor) fick man även vin och öl. Vår äldste son på 9 år betalade vi 58 kronor för, minstingen Theo 3 år kostade 0 kronor. Väldigt prisvärt alltså!

Vi lät oss väl smaka och avslutade med glass (3 sorter; vanilj, choklad och bärsorbet) som man kunde piffa till med sås om man ville. En trevlig överraskning var också att de låtit ”julgodishuset” stå kvar, så när vi var ombord bjöds alla också på cirka 20 olika sorters godis att välja och vraka bland, till exempel chokladtryfflar, lakritsgodisar av olika slag, polkagrisar, mormors sidenkuddar, marmeladgodisar och en massa annat smarrigt. Gissa om barnen tyckte det var toppen? 🙂

Taxfree-paradis, med extra rea

Vad shoppade vi då? Mest blev det mousserande vin och champagne, en stapelvara hemma hos oss, men även lite olika viner till bra priser. Personalen är kunnig och delar glatt med sig av personligt tyckande och råd. Bland annat fick jag tips om ett rödvin som skulle vara mycket bra som de sålde för halva priset nästan mot Systembolaget, Black Tears. Veuve Clicquot Brut för 249 kronor kan man ju inte heller klaga på (systemet tar 429 kronor) och just nu säljs Viking Lines egen champagne av Essi Avellan i samarbete med huset Piper–Heidsieck för 299 kronor till medlemmar så den köpte vi också.

Ett annat fynd var ett par ursnygga byxor från YAS som det visserligen inte var rea på men som stämde precis med vad jag letat efter, och priset var väldigt bra så jag köpte dem ändå och är väldigt nöjd. Enklare vin på flaska till fyndpris fanns också till salu i bufférestaurangen plus att de hade tomtar och andra juldekorationer på rea. Så vi gick därifrån med både en välfyllda kasse och dito magar! 😉

Lek för barnen

Resten av resan lekte barnen i lekrummet och runtikring. Lekrummet är mer som en hörna med leksaker och bollhav för yngre barn men de hade båda roligt där i alla fall och hittade snabbt kompisar. Snart hade leken utvecklats (urartat tyckte nog vissa andra…) till att leka kull som sträckte sig över hela däcket. De var ett helt gäng barn som sprang runt, runt, runt tills de var alldeles svettiga! Som sagt, kanske inte lika poppis hos alla men jag var glad att se att alla fick vara med, från 3 år till 15…fint!

Tyvärr var inte Ville Viking på plats. Han vilade nog upp sig till fartygets koncept Familjelördag, även om vi tänkte att han kanske skulle dyka upp eftersom det ändå var jullov nu. Istället kom en man i personalen (iklädd Ville Viking-tröja vilket förmodligen skulle signalera ”lekledare”) två gånger till lekrummet med aktiviteter; första gången tatuering, andra gången med något slags pyssel.

Vad jag kunde höra från andra sidan hade han nog också behövt julledigt för det var inte med den trevligaste stämman han instruerade barnen, som också blev tillsagda när minsta lilla boll hoppade ur bollhavet (enligt min äldsta son var det också ett misstag, det var ingen som stod och kastade ut bollarna med flit för det hade förstås varit en annan sak, det ska man ju inte).

Nåja, barnen hade ju skoj ändå som sagt och när det var dags att kliva av för denna gång kände vi alla att vi pressat ut maximalt ur vår lilla shoppingtur som innehållit både god mat, kryssningskänsla, shoppingfynd, lek och bus!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier